RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Изложба акварел на младия панагюрски художник Петър Ковачев и учителят му Иван Додов
panag_hud191108a.jpg

Романтичното заглавие „Копнеж“ са избрали младият художник от Панагюрище Петър Ковачев и неговият учител Иван Додов за съвместната си изложба. И двамата рисуват с акварелна техника, но картините им са много различни и показват различен темперамент и артистичен поглед. Откриването на изложбата е насрочено за 14 ноември от 17.30 ч. в изложбената зала на Исторически музей – Панагюрище.  За Петър Ковачев тръпката е особено силна, защото за пръв път ще покаже творбите си пред своите съграждани.
panag_hud191108.jpg

Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до 2010 г. Иван Додов има над 35 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

Петър Ковачев е роден през 1993 и израства в Панагюрище. Средното си образование завършва в родния си град. Още като дете се интересува от рисуване и особено от акварел. Започва художественото си образование през 2015 г. в Нов български университет, София, катедра „Визуални изкуства“ с модул графика и илюстрация.
По време на образованието си той участва в практически курсове в областта на живописта, графиката, илюстрацията, керамиката, стъклото, порцелана, плаката и рекламния дизайн. Практическото му обучение включва индивидуални проекти, участие в изложби и конкурси, работилници по керамика, стъкло, скулптура, компютърна графика, мултимедия и цифрови технологии.
Първият му професионален учител по акварел e Иван Додов - един от най-добрите акварелисти в България. През 2017 г. участва в мастер класа  на Алваро Кастагнет - един от известните акварелни майстори в света.
Петър Ковачев е член на IWS България и е участвал в колективни изложби в България и чужбина През 2018 г негови творби са показани във  Фабриано /Италия/, Урбино /Италия/, Флоренция /Италия/, Мексико, Малайзия, Непал, Мианмар,Перу
През 2019 г. негови работи са част от изложби във Виетнам, Албания, Варна и Пловдив. През тази година получава награди за най-добър млад художник на конкурси в Боливия и Фабриано /Италия/.Тази страница е видяна: 455

 Публикувано от: pamedia на петък 08 ноември 2019 - 17:27:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Изложба „Акварел” от фонда на Софийска градска художествена галерия гостува в Пазарджик
Царимира Георгиева с изложба "Завръщане" - акварел
Галериите на Стара Загора и Казанлък гостуват в Пазарджик с изложба на творби на Иван Пенков и Иван Милев
Самостоятелна изложба „Живопис” на Петър Мичев
Васил Петров, Леон Бабачев и Петър Бажлеков откриват съвместна изложба
Вивиан Златанова пътува за Европейското тази неделя, кметът награди нея, Петър Асенов и Иван Иванов
Непоказвани творби на починалия точно преди година Петър Змийчаров реди Галерията за изложба
Нейчо Дойчев, Люлин Търкаланов, Константин Анастасов, Петър Бажлеков и Стайо Гарноев са наградените на Годишната изложба на художниците
IN MEMORIUM
ВЕСЕЛИН КОВАЧЕВ – ХУДОЖНИКЪТ, ВЛЮБЕН В ТЕАТЪРА
Доц.Петър Змийчаров с юбилейна изложба в галерия "Доспевски"

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6846 сек., 0.6104 от тях за заявки.