RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици от ПГИМ-Пазарджик вече са приети за студенти след успешно представяне на национално състезание

ПГИМ

Петима абитуриенти от Гимназията по икономика в Пазарджик бяха приети в УНСС след като се класираха на призови места в Националното състезание по счетоводство и финанси.


Лили Трампелова  от 12 "б" клас, специалност „Икономическа информатика“, Василена Пандева, Гергана Поибренска  и Величка Боева  от  12 "г" клас,     специалност  „Оперативно счетоводство“,  и Надежда Илинова,  от  12 "в" клас, специалност „Банково дело“,  получиха сертификати за  признаване  оценка "отличен 6.00" за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС в направление "Финанси, счетоводство и контрол" за учебната 2020/2021 г.

Националното  състезание по финанси и счетоводство бе  организирано от Университета за национално и световно стопанство и Асоциацията на икономическите училища в България. В него се включиха 600 дванайсетокласници   от 40-те средни училища - членове на АИУБ и 4-те водещи езикови гимназии в страната.

Състезанието се проведе под формата на компютърен тест, включващ 60 въпроса – 30 от областите „Обща теория на счетоводството“ и „Счетоводство на предприятието“,  и 30 по „Финанси“. Участниците разполагаха с 2,5 астрономически часа за попълване на online тест като всеки въпрос имаше пет възможни отговора. Те имаха право да ползват калкулатор. 

От ПГИМ Пазарджик участие взеха 12 ученици от 12 клас от специалностите „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“ и „Икономическа информатика“. Техни ментори са г-жа Мария Даскалова и  г-жа Саша Филипова, дългогодишни преподаватели по счетоводство и икономически дисциплини в ПГИМ. 


Тази страница е видяна: 1545

 Публикувано от: pamedia на понеделник 16 декември 2019 - 17:50:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Четирима зрелостници от МГ-то вече са студенти, след отлично представяне на олимпиада. Други четирима възпитаници са приети в НПМГ в София
Спас Гочев от ПГИМ с „Най-добра бизнесидея“ в национално състезание
Ученици от Икономическата гимназия в Пазарджик се представиха достойно в национално състезание по митнически и данъчен контрол
В ПГИМ ще спасяват с алпинистка техника останали без изход ученици след преживяно земетресение
Пазарджик е домакин на Първото национално състезание – конференция за училища посланици на ЕП
Отборът на БЧК-Пазарджик е победител в Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ
Отборът на ПГМЕТ–Пазарджик се класира на второ място в Национално състезание по Електротехника
ПГ МЕТ е единственото училище от Пазарджик, което участва в Национално състезание по приложна електроника
Успешно представяне на джудистите и бадминтонистите на Спортното училище в състезания през уикенда
Пазарджик е домакин на Национално състезание по скоростно изкачване за купа „Пазарджик"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5979 сек., 0.5273 от тях за заявки.