RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Първи урок за учениците, които ще наблюдават изпълнението на европейски проекти
ОИС

В СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик се проведе първи урок по проект „Оpen cohesion school“ на Европейската комисия. Инициативата се състои в насърчаване ангажираността на учениците в наблюдението на инвестициите от европейски проекти, чрез използване на публично достъпни данни и посещения на място.


На първата среща екипът на Областен информационен център – Пазарджик представи идеята и целите на международния проект на учениците от „Клуб по дигитализация“, които участват в проекта.  Участниците бяха разделени на две групи и разпределени в различни роли, а целта на обучението бе да изберат проект в процес на реализация, който ще наблюдават и анализират. Учениците имат възможност да избират между пет проекта за мониторинг и избор по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.
В страната ни проектът „Оpen cohesion school“ се реализира под мотото „Детективи на европейски проекти“ чрез Мрежата от Областни информационни центрове (ОИЦ) – Центровете в Бургас, Видин, Пазарджик, Силистра, Шумен и Ямбол и се координира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет.

СНИМКА: ОИЦ-Пазарджик


Тази страница е видяна: 2089

 Публикувано от: pamedia на сряда 15 януари 2020 - 13:16:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска иска въвеждане на правила в МОН за експертите, работещи с европейски проекти
Второкурсник на Техническия университет е регионален победител в конкурса на ОИЦ – Пазарджик „Да създаваме заедно европейски проекти“
ОИЦ-Пазарджик ще учи младежите как "ДА създаваме ЗАЕДНО европейски проекти"
Първи одобрени проекти за саниране на блокове по "Енергийна ефективност" в Пещера
След първо класиране: Паралелките, към които нямат интерес учениците, ще бъдат закрити
Педагозите със заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на учениците, не могат да заемат длъжността „ учител”
Кандидатите за народни представители от листата на ДПС за 13 МИР Пазарджик дебатираха с младите хора в Сърница, които ще гласуват за първи път
Първите европейски възпитаници
Пазарджишки младежи се учат в европейски училища от преди повече от 140 години
Гимназия „Аксаков” проведе интегриран урок „Космохимия”
Открит урок, посветен на безопасността в интернет, ще се проведе в библиотекатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6662 сек., 0.5871 от тях за заявки.