RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тенис кортовете на „Писковец“ и имот в Црънча предизвикаха интереса по време на обсъждането на програмата с общинските имоти
ПЛЕНАРНА ЗАЛА

Два общински имота и разпореждането с тях бяха на вниманието на гражданите по време на провелото се днес обществено обсъждане на проект на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост на Община Пазарджик за 2020 г. и проект на актуализиран План за действие на общинските концесии на Община Пазарджик (2018 – 2020 г.). Интересът беше към имот в Црънча – част от недостроената сграда на училището и част от тенис кортовете в парк „Писковец“.


Пръв думата взе председателят на Обществен съвет за развитието на Црънча – Трендафил Величков, който поиска да разбере включената в графата за продажба двуетажна масивна сграда в Црънча недостроената сграда на училището ли е и кой е потенциалният купувач. Експертите на общината разясниха, че този имот е сред тези, които са включени и в програмите от предишни години, че не е нов в тази годишна програма и към него за момента няма заявен инвестиционен интерес. От името на Обществения съвет в Црънча Георги Янкулов пожела имотът за бъде изваден от годишната програма, за което общинските съветници ще бъдат информирани преди гласуването.

Другият имот, който е на площ 35 дка от тенис кортовете „Писковец“, предизвика по-емоционална дискусия и спор между самите участници, включително и за правното основание на ползването на кортовете, което далеч не е предмет на Програмата за разпореждане с общинските имоти. Костадин Деянов заяви, че отдаването на концесия на част от терена на „Писковец“ „ще затвори всички пътищата за масов спорт“. Той е и срещу отдаването на концесия на летището в Пищигово със същите съображения и с предположението, че общината би могла сама да развива и двата терена в подкрепа на тениса и на летателните спортове. В кръга на шегата главният финансист Георги Гайдаров коментира, че общината може да развива и космически технологии, ама само може.

Треньори от тенис клуб „Пазарджик“ се обявиха също срещу концесията на терен от „Писковец“. Според Йорданка Маринкова концесията върху терен от 40 дка за 35 години с 3 хиляди лева годишна такса е подарък. „Защо не отдадете и Стадиона на концесия?!“ – риторично попита Маринкова. Позицията си срещу решението за концесия заявиха още треньорите Силвия Ботушарова и Атанас Гайдов. Гайдов апелира при разглеждането на концесията в Общинския съвет да не бъде забравено как е изградена и поддържана досегашната база. Той сподели и като основен проблем през зимата – липсата на закрита площ за трениране, заради което състезатели са предпочели да тренират в други клубове. Точно това е предвидено в параметрите на концесията за терена – да бъде изградена закрита зала, както и редица други подобрения на спортната инфраструктура, реагира Георги Гайдаров. 

Друг треньор – Илиян Янков от едноименния тенис клуб, също се обяви срещу концесията и изказа предположение, че интерес към терена имат от тенис клуб „Фаворит“, което беше отхвърлено от представителите на общината. Илиян Янков се оплака, че му се пречи да развива спорта. И тъй като общественото обсъждане премина в дискусия на какво основание са отдадени тенис кортовете за ползване, като в същото време липсваха конкретни въпроси по проекта на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост на Община Пазарджик, Георги Гайдаров обяви края на обсъждането.
 
Пленарна зала


Тази страница е видяна: 2210

 Публикувано от: pamedia на сряда 15 януари 2020 - 17:16:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик: Концесията на тенис кортовете ще развие професионалния и масов тенис в Пазарджик
Общинският съвет откри процедура за концесия на тенис кортовете
На открито заседание ще се отвори предложението на единствения кандидат за концесия на тенис кортовете и игрището за мини футбол
Обществено обсъждане на новата годишна програма за управление и разпореждане с общинските имоти в Пазарджик
Тодор Попов: "Тенис за Пазарджик" ще прави модерна база на "Писковец" за всички тенисисти
Лошото време «прекрои» програмата на утрешните спортни прояви
Жени с незакопчани чанти и мъже с портфейли в задния джоб предизвикват интереса на джебчиите
Запалени сухи треви предизвикаха пожар в къща в Костандово
Снаряжението на полицаите и демонстрациите на служебното куче предизвикаха най-голям интерес сред децата
0 бизнес на обсъждането на отчета на бюджет 2011Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5577 сек., 0.4738 от тях за заявки.