RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Празник с благотворителна инициатива по случай 20 години Медицински център в Септември
sept_chit2020a.jpg

20 години от създаването на „МЦ 1 Септември“ ЕООД отпразнува екипът на здравното заведение, единствено за община Септември, обл. Пазарджииик, на 24 януари, петък. Празникът, организиран от Центъра със съдействието на Общината, започна с концерт в Общинския театър с участието на местни танцови, певчески и театрални състави, както и индивидуални изпълнители. Всички те, особено децата от детските градини, бяха възторжено приветствани от публиката, напълнила до последния стол салона на Театъра. Във фоайето беше организиран базар със сувенири, изработени от медицински работници и главно от деца и ученици от местните училища. Посетителите имаха възможност да закупят предметите в подкрепа на Медицинския център.


Кметът на общината Марин Рачев поднесе поздрав към екипа на здравното заведение и отправи пожелания за още по-големи успехи. Марин Рачев поднесе красива кошница с цветя на управителя на общинското дружество д-р Мая Влайкова. Той подчерта, че Общината е готова и занапред да помага за развитието на Медицинския център, защото то играе водеща роля в опазването на живота и здравето на всички хора от общността. В момента общината е в процедура на закупуване на ехограф от висок клас, а през 2017 г. с нейната активна подкрепа е закупен рентген.

Д-р Влайкова поздрави аудиторията и изказа благодарност за съпричастността, която обществеността на гр. Септември изразява с присъствието си на празника и посочи, че екипът на Медицинския център работи с амбиция да обслужва професионално и ефективно населението на общината, като непрекъснато обновява професионалния си и технически капацитет.

Поздрав от сцената на Театъра изрече депутатът от Коалиция БСП за България Надя Клисурска, поздравителни адреси изпратиха депутатът от ГЕРБ Даниела Малешкова,  Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, ръководители на местни институции и организации.

На вечерното празнично парти екипът на „МЦ 1 Септември“ покани общинското ръководство, представители на бизнеса, общопрактикуващите лекари от общината, кметовете на селищата, приятели и съмишленици.

„Медицински център 1 Септември“ ЕООД е общинска собственост и е създадено след преобразуване на старата Поликлиника през 2000 г. като лечебно заведение за извънболнична помощ. До тази година то е управлявано от лекарите Петьо Бойчинов, Златан Левов, Мария Коларова, Ирина Попова. Настоящият управител е д-р Мая Влайкова. Центърът обслужва 15-те населени места в община Септември с над 25 000 жители общо и разполага с 13 специализирани кабинета и клинична лаборатория, лекарите специалисти са 19,  4 са медицински специалисти. През центъра минават годишно над 8 000 пациенти, като на диспансерен отчет са 300-350 човека. В сградата на Центъра са разположени кабинети на общопрактикуващи лекари, лекари по дентална медицина, аптека и др.

Септември, читалище,


Тази страница е видяна: 875

 Публикувано от: pamedia на понеделник 27 януари 2020 - 08:36:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Медицински център – 1“ – Септември – с благотворителни инициативи в подкрепа на центъра
Новото ръководство на „Медицински център Септември – 1“ организира дискусия с Клуба на инвалидите
Благотворителна инициатива в Калугерово
Благотворителна инициатива на учениците от СОУ „Д-р Петър Берон“
Гинче Караминова с благотворителна инициатива за Коледа
Благотворителна инициатива на БГЦПО-Пазарджик в подкрепа на болно дете
ИГА и Кризисният център в Пещера организират Благотворителна разпродажба на сувенири
Наградени полицаи по случай професионалния им празник
Медицински сестри от Пазарджик ще се включат в националния протест, на професионалния си празник
В Стрелча беше открит филиал на „Медицински център“ – ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9594 сек., 0.8580 от тях за заявки.