RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За бюджета гласуваха 29 съветници, 3 се въздържаха, петима бяха против
Пазарджик
С внушително мнозинство местният парламент одобри проектобюджета на Община Пазарджик за 2020 година.

Кметът Попов отбеляза, че за 10 години той се е увеличил 3 пъти, а за 20 - повече от пет пъти, което е показател за това, че Пазарджик се развива успешно. Той посочи обаче няколко важни проблема, по които трябва да се работи от всички, за да бъдат осигурени разходите, свързани с най-важното - здравето и живота на хората. А именно за води, отпадъци и въздух.
 
За настоящата година не предлагам увеличение на данъчните ставки, но занапред няма как да се мине без това. Ако искаме да получаваме услуги, и то качествени услуги, трябва да допринесем и ние, всеки един жител на общината. Да си помогнем сами, за да ни помогне и държавата, поясни Попов. 
Според него увеличението трябва да е приемливо в размер на 20-30 лева и да обхваща най-вече недвижимите имоти. За да се осигурят устойчиви приходи, той отново настоя всички политически групи да съдействат за преразпределение на данъците между държава и община, като поне 2% от данъка на физическите лица остават в общините.
 
Евтим Янев от ГЕРБ отбеляза, че отново приходната част е разчетена в размери, които не могат да бъдат изпълнени и покрити кредитните и просрочени задължения. В отговор Тодор Попов заяви, че само за една година всички задължения могат да бъдат "изчистени", но това означава да не се прави нищо както и да се въведат строги ограничения, с което гражданите не биха били съгласни. Той поясни, че прилага политиката на бюджетен дефицит, вече толкова години, без да нарушава допустимите нива от Закона.

Тодор Попов се съгласи с предложението на Бойка Маринска за създаване на фонд за подпомагане на даровитите деца по подобие на фонд "Инвитро", а така също и с предложението на Велина Георгиева за другите деца да се организират дейности, които биха им били интересни - като боядисването на пейки и други младежки инициативи, като за финансирането на тези дейности младежите да кандидатстват с разработени от тях проекти.
 
 Пазарджик
 
 Тази страница е видяна: 859

 Публикувано от: pamedia на петък 31 януари 2020 - 17:30:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Двама общински съветници гласуваха против забраната на бурките - ето кои са
Стоян Парпулов: БСП прие позиция против бюджета, но групата ще гласува различно
Общинските съветници гласуваха да се орежат автобусни линии до села извън общината
Общинските съветници на Велинград си гласуваха увеличение на заплатите с над 30%, кметът връща решението
Евтим Янев и Тодор Георгиев бяха единствените участници в общественото обсъждане на бюджета
За удължаване срока на концесията с "Брокс" за сметосъбирането гласуваха 33 общински съветници
Извънредно 19 маломерни паралелки в училищата и маломерни групи в селата гласуваха общинските съветници във Велинград
В жалба до Областния управител общински съветници от Пазарджик поискаха той да спре решението за актуализацията на бюджета
Само Доменико Русси гласува против продажбата на общинските акции в "Пако", съветници искат извънредните заседания да са от 17.30 ч.
17 лв. такса “Басейн” гласуваха съветницитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5404 сек., 0.4604 от тях за заявки.