pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Пещера Мая Манолова ще подкрепи Инициативния комитет срещу депо за опасни отпадъци
pamedia , четвъртък 20 февруари 2020 - 13:03:57 // коментари: 0

Мая Манолова
Днес от 17:00 часа председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с гражданите в Пещера, съобщиха от Пресофиса на Сдружението. Тя ще подкрепи Инициативния комитет в града, който е срещу изграждането на депо за опасни отпадъци.

Срещата ще се проведе на пл. „България“.

Тя ще е в града по покана на Инициативния комитет, който изпрати сигнал до Гражданската платформа за инвестиционно намерение за изграждане на площадка за съхранение на опасни отпадъци.

Хората искат да бъде затворена инсталацията за горене на боклук, която в момента работи, и се борят срещу изграждането на площадка за съхранение на опасни отпадъци в града.

Припомняме, че организаторката на протестите в Пещера Златка Цвеева се включи във форума срещу вноса, транспортирането, съхранението и обработката на боклук, организиран от Манолова миналата седмица в София.

Цвеева ще бъде защитена в съда безплатно от Мая Манолова, след като инвеститорите са завели две дела срещу Цвеева за общо 150 000 лева.

По-рано през деня, в 11:30 часа, Манолова ще бъде в село Црънча по сигнал на жителите на селото, които искат да се закрие стрелбището, което е наблизо.

В 13:30 часа председателят на „Изправи се.БГ“ ще бъде в село Варвара, където се складират тонове отпадъци и жителите на селото протестират срещу това.
 
 
            


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 503Време за изпълнение: 0.4932 сек., 0.4199 от тях за заявки.