pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Средства за лечение на хемороиди
pamedia , четвъртък 20 февруари 2020 - 12:54:02 // коментари: 0

хемороиди
Хемороидите са подути вени в ануса и ректума. Честите симптоми могат да включват болка, сърбеж и ректално кървене. Те могат да се развият вътре или извън ануса и ректума, наречени съответно вътрешни и външни хемороиди.
Хемороидите са изключително често срещан проблем. Макар че обикновено отминават само след няколко седмици, те могат да причинят лек до тежък дискомфорт.

Хамамелис Вирджиния

Хамамелис Вирджиния може да намали както сърбежа, така и болката, два основни симптома на хемороиди. Това е естествено противовъзпалително, така че може да намали подуването.
Хамамелис Вирджиния може да се прилага директно върху хемороидите.

2. Алое вера
Гелът от алое вера се използва исторически за лечение на хемороиди и различни кожни състояния. Смята се, че има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на дразненето.
Гелът може да се намери като съставка в други продукти, но трябва да използвате само чист гел от алое вера при хемороиди. Чистият гел от алое вера също може да бъде събран директно от листата на растението от алое.

3. Топла вана с Epsom сол
Топлите вани могат да помогнат за успокояване на дразненето от хемороиди. Можете да използвате малка пластмасова вана, която се побира над тоалетна чиния.
Според Harvard Health приемането на топла вана в продължение на 20 минути след всяко движение на червата ще бъде най-ефективно. Добавянето на соли на Epsom във ваната може да осигури допълнително облекчение чрез намаляване на болката.

4. Мазила без рецепта
Мазила и лекарства за хемороиди без рецепта  могат да бъдат намерени в почти всяка аптека и могат да ви помогнат незабавно. Някои дори могат да намалят подуването и да помогнат на хемороидите  да се излекува по-бързо.

5. Памучни дрехи
Смяната на тесни дрехи, изработени от полиестер с ултра дишащ памук (особено памучно бельо), може да помогне за поддържането на аналната зона както чиста, така и суха. Това потенциално може да намали симптомите. Избягвайте използването на парфюмирани перилни препарати или омекотители за тъкани, за да намалите дразненето.
 
 
  
 
 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 528Време за изпълнение: 0.6126 сек., 0.5378 от тях за заявки.