pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ловци с 48 кучета участваха в традиционния турнир „Свети Хуберт“
pamedia , събота 22 февруари 2020 - 23:07:08 // коментари: 0


Ловно куче

СЛРД "Сокол-1893" гр. Пазарджик проведе днес традиционния турнир за ловци с кучета, работещи със стойка по правилата на "Свети Хуберт". Състезанието събра на ветровитите Бесапарски хълмове 48 кучета в три класа - открит, за жени и за млади кучета, съобщи Евгени Абаджиев, председател на ЛРД "Сокол-1893". Ловците се състезаваха за купата на името на основателя на Пазарджишкото сдружение - Йосиф Хинек Майер.


Участниците и техните четириногите помощници бяха разпределени в 4 полета, а на всяко поле имаше по двама съдии.

В крайното класиране в клас „Открит“ на първо място е ловец от пазарджишкото дружество – Петър Ветрески. На  второ и трето място е ловец от ЛРД „Лебед – Бургас“ – Павлин Казаков, който участва с две кучета. В първата десятка има и още едни представител на „Сокол-1893“ – Асен Спасов – на осмо място.

В клас „Млади кучета“ първото място отново е .за ловец от Пазарджик – Николай Неделчев, следван от Нели Николова от Годеч и Йордан Каменов от Гулянци.

При жените първа е Татяна Рачева от ЛРД „Дряново“, следвана от Нели Николова от ЛРД „Годеч“ и Юлияна Попова от ЛРД „София Юг“.

Участниците показаха личните си умения и тези на своите помощници при строги мерки за сигурност, коментира Евгени Абаджиев. Броят на ловците, включили се в турнира, е поредно доказателство за това, че турнирът в Пазарджик за ловци с кучета, работещи със стойка по правилата на "Свети Хуберт", е сред най-посещаваните и предпочитани турнири в България.

Ловно куче


Снимки: Архив ПА медияОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 616Време за изпълнение: 0.4814 сек., 0.4066 от тях за заявки.