RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Учениците от НУ „Никола Фурнаджиев” и ОУ „Проф. Иван Батаклиев” – с инициативи по повод Деня на розовата фланелка
 
Никола Фурнаджиев

В последната сряда на февруари се отбелязва Денят за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички носят розово и с това заявяват своята позиция. В НУ „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик бяха закичени с розови стикери и облечени в розови фланелки. Ученици и учители обсъждаха въпроси за тормоза в училище и семейството, за небходимостта да проявяваме съпричастност  и да не затвяряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение. В двора на училището беше  голямо сърце от розови балони, с което учениците казаха „СТОП на тормоза, но не за ден”. Диркторът на училището Георги Бодуров поздрави учениците за инициативите им и връчи грамоти за най-добрите идеи.

ou_n_fur200226v.jpg

В Деня на розовата фланелка, възпитаниците на ОУ ,, Професор Иван Батаклиев“ изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас с идеята да ги направят съпричастни към  инициативата. В часа на класа учениците от 2 и 3 клас проведоха нова игра под надслов: ,,Закачалка на уважението“ , като отправиха и окачиха послания и рисунки в цялото училище. В четвъртите, петите и шестите класове, членовете на ученическия съвет, както и много други ученици, се включиха активно с презентации, разкази и беседи по темата. На информационата система в училище бе излъчен клипът „Без страх“. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати, свързани със следните теми: „Ден на розовата фланелка”,  „Кибертормоз”, „Училище без страх”. От двора на училището, традиционно по този повод, излетяха множество розови балони с послания.. Организирана бе и музикално - артистична изява, на която учениците от вокална група HIT  TEENS  пяха и танцуваха. Деца от четвъртите класове рецитираха авторски стихотворения на тема: ,,Приятелството“, а Витомир и Ния зарадваха своите съученици с изпълнения на пиано.

ou_bat200226.jpg
ou_bat200226v.jpg


Тази страница е видяна: 1071

 Публикувано от: pamedia на сряда 26 февруари 2020 - 18:11:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Поредица инициативи в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ по повод Деня на розовата фланелка
Учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ опаковат в книжна кинолента училището
Учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" казаха своето НЕ на тормоза в училище
В ОУ "Проф. Иван Батаклиев" отбелязаха деня на търпението
Троен празник отбеляза ОУ „Проф. Иван Батаклиев“
Дарени документи за личния фонд на проф. Иван Батаклиев
Започна изграждането на тоалетните в училище „Проф. Иван Батаклиев“
ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ инициира мрежа от иновативни училища
Пазарджик е домакин на научна конференция, посветена на проф. Иван Батаклиев
Училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще отбележи 121 години от рождението на патронаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5246 сек., 0.4447 от тях за заявки.