RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Младежки дом – Пазарджик представя три постановки на съвременни теми в Мартенски театрален маратон
Пазарджик
Петото издание на Мартенски театрален маратон акцентира върху съвременни теми с три диалогични спектакъла за младежката публика,.
През 2020 г. той се провежда в партньорство с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Областен съвет за наркотични вещества.

Кой е виновен? Кой е прав? Като кого бих постъпил аз? Искам ли да чуя истината? Осмелявам ли се да кажа: „Обичам те”? Да не премълчавам за насилието – чуто, видяно, преживяно? Бързам да порасна, а какво харесвам във възрастните?
Въпроси, които си задавате и търсите отговорите. А отговорите са много и различни.
На Голяма сцена в Младежки дом – Пазарджик ще видим моноспектакъла на Ованес Торосян – „Харлем шейк“, документален театър на Университетски театър НБУ „Премълчаното разказано“ и постановката „Истината или се осмеляваш“ на Драматичен театър „Р. Стоянов“ Габрово

Мартенски театрален маратон се провежда от 2016 г. През най-театралния месец Младежки дом – Пазарджик дава сцена на независими и алтернативни актьорски трупи на млади артисти.

Маратонът е стъпка към Младежкия театрален фестивал "Океан от любов", в който участие взимат трупи от цялата страна. Предлага театрални ателиета, конструктивно обсъждане и срещи със съмишленици.
Тази година фестивалът ще се проведе от 10 до 13 април 2020 г.

ПРОГРАМА
4 МАРТ, сряда
14:30 часа
Голяма зала Младежки дом
HARLEM SHAKE
МОНОСПЕКТАКЪЛ НА ОВАНЕС ТОРОСЯН
Седем забавни разказа за хора живеещи в България. Техните възгледи, мечти и принципи. Един проект за изгубената духовност, писменост и култура. Народно творчество без ценности, крив морал и неизвестна посока. #Кой е виновен, има ли такива? #Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатурява карикатуриста или народът окарикатурява културата? Черно-бяло. Ден-нощ. Да-Не. Действие- Надежда.
Ованес Торосян е нестихващ в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор.
Участва в изключително успешните кинопродукции  „ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, "Отчуждение" „Съдилището”, “Каръци“.
 
18 март, сряда
14:30 часа
Голяма зала, Младежки дом
ПРЕМЪЛЧАНОТО РАЗКАЗАНО
documentary fiction
В жанр документален театър, спектакълът разказва историите на 4 жени  с различен статус в обществото и семейството. Обединява ги преживяното насилие, което оставя дълбоки и трайни следи във всяка една от тях и след преживяното, Тя никога няма да бъде същата! 
Участват:  Добриела Попова, Диана Спасова, Росица Гевренова  и Яна Грозданова 
Текст, режисура и участие на живо: Възкресия Вихърова; На камерата: Луси Узунова След спектакъла сесия по ПЛЕЙБЕК театър  с водещ Антоанета Петрова  въвлича артисти и публика обединени от темата за НЕнасилие в разговор „СПОДЕЛИ , ЗА ДА РАЗКАЖА“.
Университетски театър на Нов български университет
   
25 март, сряда
14:30 часа
Голяма зала, Младежки дом
ИСТИНАТА ИЛИ СЕ ОСМЕЛЯВАШ
от Щефан Лак
Превод: Владко Мурдаров
Режисьор: Васил Дуев
Сценография и костюми: Даниела Николчова; Хореография: Филип Миланов, Валери Миленков; Участват: Адриана Димова, Ангел Калев, Живко Гущеров
Постановката на ДТ „Рачо Стоянов”- Габрово
Осмелявате ли се да чуете истината? В пиесата си младия австрийски драматург Щефан Лак  закачливо повдига темата за „първия път“ в любовта - за копнежите и страховете на младите хора, за двубоя между половете, за смелостта да противостоиш на стереотипите и за първите избори в живота.
„Истината или се осмеляваш“  ще свали свенливостта и притеснението от темата, за да Ви покажат нейната универсалност. Стремежите и копнежите, страховете от първия любовен акт не са нито само австрийски, нито само български. Те са напълно естествени за всички.
Смехът Ви е гарантиран, а след представлението блусът ще бъде неизбежен.
 
 
 Тази страница е видяна: 378

 Публикувано от: pamedia на понеделник 02 март 2020 - 12:52:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Bio.Ego.Organic в програмата на Мартенски театрален маратон в Младежки дом – Пазарджик
Мартенски театрален маратон представя утре “Камъни в джобовете“
„Лекомислената“ - във второто издание на Мартенски театрален маратон
„Пуканки“ е последната постановка от Мартенски театрален маратон
Младежкият дом отново събира млади театрали за Мартенски театрален маратон
Мартенски театрален маратон предшества фестивала "Океан от любов" в Пазарджик
Мартенски театрален маратон в Пазарджик, преди априлския фестивал "Океан от любов"
Написаният специално за млада актриса от ромски произход спектакъл „Цигански колела“ ще представят на Мартенски театрален маратон
С „Цигуларката на Бога“ на Стефан Цанев и Доротея Тончева днес започва Мартенският театрален маратон в Пазарджик
В сряда Мартенският театрален маратон продължава с авторския спектакъл „Апетит“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5160 сек., 0.4386 от тях за заявки.