RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: Стартирахме програмата за ремонт на тротоарите с подновените вече над 3500 кв.м. улични пешеходни площи
Пазарджик
“Смело може да кажем, че стартирахме програмата за обновяване на тротоарите в Пазарджик, за която говорихме в предизборната кампания, а реновирането на улици ще продължи и през тази година, като в капиталовата програма към Бюджет 2020  са предвидени ремонт и реконструкция на водопровод и канализация по улиците "Георги Кендеров", "Иван Чунчев" и "Люлин". Ремонт на улични и тротоарни настилки в гр. Пазарджик - ул."К. Величков" /в участъка от бул."Цар Освободител" до бул."Христо Ботев"/; ул. "Градинарска" и ул. "Ал. Батенберг". Благоустрояване на ул."Георги Кендеров" и ул. "Иван Чунчев", както и ремонт на ул. "Люлин", в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Ген. Скобелев", посочи кметът на Пазарджик Тодор Попов.
От последните два месеца на миналата година до момента в Пазарджик са ремонтирани общо 3594 кв. м. тротоари,  пред- и околоблокови пространства. Изцяло подновена е територията около жилищния блок на ул. „Васил Левски” № 52, пред блока на ул. „Виделина” № 10А и на ул. „Георги Пенев” пред административен № 26. В тези зони са подменени циментовите бордюри, тротоарните настилки, оформени са алеи и градинки като са доставени и положени и нови градински бордюри.
С подновени тротоари е и отсечката на   ул. „Стефан Захариев” от ул. „Княз Александър Батенберг” до ул.”Граф Игнатиев”.
Най-голям е делът на обновените пешеходни площи по улиците „Стефан Захариев” в участъка от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” и „Яне Сандански” в участъка от ул. „Братя Консулови” до ул. „Цар Симеон”, където ремонтът на тротоарите е част от цялостната реновация. И по двете улици ремонтните работи включват ремонт на пътно платно – пътна основа, подмяна на бордюри и асфалтиране, благоустрояване на тротоари чрез полагане на шлайфан бетон, в т.ч. и градински бордюри за обособяване на нови зелени площи и места за нови дървета. Подменена e и подземната инфраструктура чрез изграждане на нови водопроводи.
Пътно-ремонтните строителни дейности по тези две улици са част от капиталовата програма на Община Пазарджик, бюджет 2019 г.

“Така изпълняваме заявените предизборни намерения, от една страна, но от друга - държа да отбележа, че това е нашата последователна политика за облагородяване на градската среда. Хората вече забравиха колко много улици преасфалтирахме или цялостно ремонтирахме, колко квартала и междублокови пространства ремонтирахме през последните 12 години. Разбира се, че не сме свършили всичко и продължаваме, защото Пазарджик и неговите жители заслужават по-добра физическа среда”, коментира още Тодор Попов.
ПазарджикПазарджик








Тази страница е видяна: 594

 Публикувано от: pamedia на сряда 04 март 2020 - 17:18:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Скосености за инвалиди по тротоарите без пешеходни пътеки останаха след разпоредбата на Цацаров
Тодор Попов - вече с предизборна платформа, публикувана e на сайта му и във Фейсбук
Резултатът за Черногорово не е окончателен, коалицията на Тодор Попов вече има 6 сигурни кметове
Тодор Попов: Новата система за сигнали работи добре и вече са разрешени случаите по над 250 сигнала
Първите сиво-бели пешеходни пътеки в Пазарджик вече съхнат
Кандидат от Коалиция "Тодор Попов ЗА Пазарджик" на практика вече е избран
Т. Попов: Без програмите за заетост трудно бихме осигурили поддръжката на зелените площи, пък и пестим собствени средства
Първите алеи в кв. "Запад" вече са изградени, оформят се и зелените площи
Светофарът на "К. Величков" и "Цар Освободител" вече работи, текат довършителни дейности по тротоарите
Два проекта: за пътя Велинград-Драгиново и за ремонт на улици, ще се реализират в Драгиново по програмата за селските райони

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5973 сек., 0.5128 от тях за заявки.