RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На спешна среща кметът на Пещера, председателят на ОбС, директорът на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари обсъдиха по-строги мерки в борбата срещу COVID-19
Пещера
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов и д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет Пещера проведоха спешна среща заради коронавируса.  Двамата, заедно с  д-р Стоил Апостолов- директор на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари от града обсъдиха въвеждането на по-строги мерки в борбата срещу COVID-19.

„Общопрактикуващите лекари и медиците от спешна помощ са в предните позиции за борбата с коварния вирус. Предстоят ни седмици, които ще бъдат най- рискови както за населението, така и за здравния персонал. Нужно е всеки човек да бъде запознат със спецификата на заболяването и клиничната картина при заразяване с коронавируса. Не бива да се поддаваме на паника и емоции, а да се щадим и пазим взаимно, заяви д-р Апостолов.

„Необходима е пълна мобилизация, защото справянето с подобна криза изисква отговорност от всеки. В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Всеки човек е длъжен да спазва лична хигиена, да използва предпазни средства и да следи състоянието си“, подчерта д- р Пенев.

По инициатива на градоначалника и със съгласието на всички присъстващи в града ще заработят два телефона предназначени за възрастни и деца. На допълнително посочени номера в почивните дни ще дежурят педиатър и медик, които ще приемат обаждания на хора с профил за симптоми на COVID-19. По този начин постъпилата информация ще се обедини, ще се разтовари част от работата на личните лекари и ще се повиши представата за общата картина на заболеваемостта в общината. Според д-р Апостолов местните медицински центрове могат да заработят в пълен капацитет при нужда. При недостиг на леглова база ще бъде спряна работата на физиотерапевтичния център, като леглата ще се увеличат от 10 на 25. Медиците припомниха, че според законовите разпоредби действащи на територията на страната проби и тестове за корона вирус се извършват единствено в Пазарджик на пациенти с доказан профил за заболяване.
...


Тази страница е видяна: 730

 Публикувано от: pamedia на понеделник 16 март 2020 - 17:00:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова - с поздрав към хората на първа линия в борбата с COVID-19
Кметът на Община Ракитово разреши да се отворят пазарите при строги мерки на дезинфекция
Кметът на Пещера проведе работна среща със зам.-председателя на БАН чл.-кор. проф. д. и. н. Васил Николов
Заповед за въвеждане на противоепедимични мерки издаде директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов
Борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, декларира кметът Коев пред хотелиерите във Велинград
В МБАЛ „Здраве“ са предприети противоепидемични мерки след заразяването с COVID-19 на медсестра, санитарка и двата пациенти
Кметът и председателят на ОбС- Пещера ще участват в 33-то Общо събрание на НСОРБ
В Пазарджик Общинският щаб прие превантивни мерки срещу разпространението на COVID-19
Бюлетините за местните избори и националния референдум пристигнаха в Пазарджик при строги мерки за сигурност
Министърът на културата и директорът на пазарджишкия музей обсъдиха законодателни промениТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5922 сек., 0.5031 от тях за заявки.