RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В кв."Изток" са 6 автопатрула, в цялата Пазарджишка област работят полицейски екипи
Пазарджик
Всички дежурни екипи от ОДМВР и Районните управления в региона работят активно по изпълнение и спазването на мерките разпоредени от Министерството на здравеопазването, съобщават от  Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.   
  
Дежурни автопатрули от полицейски и младши-полицейски инспектори, служители на звената за опазване на обществения ред и „Пътна полиция” обхождат райони и квартали в повечето населени места в цялата област. Там те разясняват на гражданите да спазват разпоредените мерки - да не се събират на едно място, да стоят в домовете си и да излизат навън само ако имат наложителна причина, да използват лични предпазни средства, когато са навън.
  
 Едновременно с това се следи и за спазване на карантината от лицата, на която тя е наложена според изискванията на здравните власти. Междувременно екипи на „Пътна полиция” обслужващи АМ „Тракия” съпровождат на групи чуждестранните товарни автомобили и съдействат за тяхното придвижване до границата със съседните региони. В централната градска част на Пазарджик патрулира и пеши патрул при отдел „Охранителна полиция” и следи за наличие на струпване на хора и спазването на обществения ред.
   
Към момента текат и много сериозни и щателни проверки на пазарджишкия квартал „Изток”. На място са 6 автопатрула на полицейския участък, обслужващ квартала и техни колеги от РУ-Пазарджик. Два от екипите работят във вътрешността на квартала и разясняват на живеещите как да спазват наложените здравни мерки. Други униформени извършват проверки на влизащите и излизащи от района граждани – пеш и с автомобили. По този начин се следи и за спазването на 14-днивната карантина на лица, прибрали се от рискови държави, включени в списъка на Министерството на здравеопазването.
  
Служители от ОДМВР и полицейските управления в Пазарджик, Пещера, Велинград, Септември и Панагюрище оказват съдействие на други държавни органи, имащи отношения в дейностите по ограничаване на разпространение на короновирусната инфекция. Поддържа се постоянна връзка с областната и общинските администрации, РЗИ, ОДБХ, болничните заведения,  РДПБЗН.  

От ОДМВР-Пазарджик призовават:
"Уважаеми Дами и Господа, нека запазим спокойствие и разум, да сме отговорни и солидарни при преодоляване на житейските предизвикателства,  пред които всеки от нас е поставен !  Нека пазим живота и здравето най-вече на нашите възрастни родители и близки, да направим тези дни на изпитание по-леки за тях !"
Пазарджик


Тази страница е видяна: 272

 Публикувано от: pamedia на петък 20 март 2020 - 14:12:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Замря строежът на административни сгради в цялата Пазарджишка област
Масирана полицейска проверка тази нощ в цялата Пазарджишка област
В Пещера успешно работят екипи за обхващане и връщане в образователната система на деца и ученици
Допълнителни полицейски екипи ще дежурят по пътищата в невралгичните точки
За трите празнични почивни дни ще бъдат извадени допълнително полицейски екипи
Незаконен самоделен пистолет са иззели полицейски екипи при справяне със скандал
Вчера полицейски екипи от Пазарджик и Велинград са претърсвали домове за цигари без бандерол
Патрулиращи полицейски екипи вчера са заловили двама в момент на кражба на кабел
Полицейски екипи не допускат камиони, неотговарящи на изискванията за движение по пътищата с ограничения
Дилър на наркотици е арестуван в сряда след дълга и упорита работа на полицейски екипиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6411 сек., 0.5598 от тях за заявки.