pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
За лечението на тримата с COVID 19 в МБАЛ-Пазарджик са доставени 2 опаковки хлорохинов фосфат
pamedia , вторник 24 март 2020 - 16:45:49 // коментари: 0

Пазарджик
В областната болница се лекуват трима пациенти с доказани случаи на коронавирус. Няма промяна в състоянието им.  За лечението им са поръчани  на Здравното министерство  и вече  са доставени  2 опаковки хлорохинов фосфат – медикамент, който помага при  COVID 19. Това съобщи изпълнителният директор да МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов на среща с кмета на община Пазарджик Тодор Попов.  За момента не се налага   обдишване на  пациентите, но те се нуждаят от интензивни грижи от специалисти от Инфекциозно отделение.  В  преобразуваното в  изолатор за болни от коронавирус   Неврологично отделение вече е инсталиран  един дихателен апарат, както и апарат за диализа. Ако нямат усложнения, смятам, че изходът  от лечението  и на тримата пациенти ще е добър, коментира д-р Темнилов. Двете възрастни жени, които са на 72 години и 77-годишният мъж, са изолирани , а за  да се грижат за  тях в бившия хоспис над отделението вече живеят началникът му д-р Мария Пишмишева, две медицински сестри и двама санитари. Към момента Спешно отделение е екипирано с 30 защитни костюма, но  нуждите от такова облекло нарастват, сподели д-р Темнилов. Той обясни, че по нареждане на Националния кризисен щаб всяка информация, касаеща случаи на коронавирус, се координира и огласява от РЗИ-Пазарджик, за да се гарантира от специалистите, че  данните, които се предоставят на обществеността ще бъдат точни, прецизни и достоверна. Д-р Темнилов съобщи също, че всички останали отделения в МБАЛ-Пазарджик продължават да работят нормално в условията на обявено извънредно положение.  Той  поиска съпричастност и помощ от медиците от други лечебни заведения, които да подпомогнат работата на спешните лекари.
Д-р Темнилов изрази своята увереност, че ако всички сме дисциплинирани и спазваме наложените ограничения, ще се справим по-лесно със заболяването. Той предупреди, че вирусът на паниката и стреса е по-опасен от  COVID 19.
Под задължителна карантина в община Пазарджик са общо 240 човека до момента – това са хора, прибрали се от чужбина – от рискови държави, в които има случаи на COVID 19 . Тези хора минават задължителна карантина, съобщи кметът на община Пазарджик  Тодор Попов.  В обръщение към жителите на община Пазарджик  той призовава стриктно да  се спазват мерките, определени от Националния оперативен щаб.

 Кметът  Тодор Попов благодари на ръководството на болницата в лицето на д-р Красимир Темнилов, на ръководителите на останалите болници в Пазарджик, на всички лекари, медицински сестри, на медицинския персонал, както и на полицаите, които дават денонощни дежурства на входно-изходните артерии на града. Той обяви, че с  негово съдействие ще бъде предоставено голямо дарение на МБАЛ-Пазарджик. Очаква се то да пристигне в началото на април .Става въпрос за два нови дихателни апарата и 500 комплекта специализирано защитно облекло, които в момента се шият.
Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на кмета Тодор Попов за съдействието за осигуряването на изключително необходимите на болницата предпазни облекла и апаратура.
  Той изказа своята благодарност  и  на Фондацията на Димитър Бербатов,  от която чрез Българския лекарски съюз и Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик предоставят 10 защитни костюма. Д-р Темнилов  благодари още и за полученото днес дарение от 500 предпазни маски за многократна употреба, които да дарени  от пловдивската фирма  "Тони-К" чрез проекта на нициативната група #ЗаДоброто и Фондация Bcause.
 
 
 
  


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 157Време за изпълнение: 0.4833 сек., 0.4071 от тях за заявки.