RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
"Хебър" обжалва решението за прекратяване на волейболното първенство
Пазарджик
От ВК "Хебър" съобщиха, че са се възползвали от правото си да обжалват решението на Управителния съвет на БФВ за прекратяване и обявяване на крайно класиране, което е в разрез с Устава и правилата на Федерацията, и по този начин влизането му в сила се отлага до произнасяне на Общото събране на БФВ.

В съобщението от клуба се казва още:

"Уставът и правилникът на Българската федерация по волейбол гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в дата/и на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод.


По този начин БФВ е задължена да свика Общо събрание за разглеждане на жалбата. Управителният съвет на БФВ не е обсъдил собствения си Устав и вътрешните правила, в нарушение на които е взето обжалваното решение, създавайки опасен прецедент шампион да се определя по административен ред, по интернет, а не в спортната зала.


Правни доводи за отмяна на решението на Управителния съвет на БФВ:

- Съгласно Устава на Българската федерация по волейбол „Решенията на Управителния съвет имат незабавно действие, освен ако не са обжалвани от заинтересованите членове в едномесечен срок пред общото събрание, в съответствие е разпоредбите на ЗЮЛНЦ и Устава на БФВ.“;

 - Решението от 31.03.2020 г. противоречи на Правилника за прилагане на държавни първенства от национална волейболна лига, тъй като определя шампион в отклонение на разпоредбите за определяне на такъв съгласно Правилника.

 - Правилникът не съдържа норми, които да регулират определяне на шампион при извънредни обстоятелства. Напротив: при такива обстоятелства единствено се предвижда отлагане на срещите съобразно календара за съответната година, изготвен от Федерацията.

 - Съгласно друга наредба на Устава на БФВ, Управителният съвет заседава най-малко 3 пъти годишно и може да взема решение, ако на заседанието му присъстват повече от половината от неговите членове. Присъстващо е и лице, с което има двустранна телефонна или друга връзка, гарантираща установяването на самоличността му и позволяваща участието му в обсъждането и вземането на решения. Гласуването по този ред се удостоверява в протокола от председателстващия заседанието.

 - Заседанието на Управителния съвет от 31.03.2020 г., на което е прието обжалваното Решение, е проведено в нарушение на разпоредбите на чл. 15 от Устава, тъй като осъществената между членовете връзка не позволява идентифициране на всеки един от членовете на Управителния съвет.

 - Освен това, Решението на Управителния съвет е немотивирано, защото не е поискано становище от спортно-организационните комисии за състезанията от държавното първенство, както и правна комисия. Вместо да изиска становища на тези комисии, с цел да не „разсърди“ участниците в Националната волейболна лига – мъже и Националната волейболна лига – жени, Управителният съвет е изискал становища от участниците в двете лиги като взел Решението изцяло в унисон с преобладаващите становища."
 
 
 
 Тази страница е видяна: 681

 Публикувано от: pamedia на понеделник 06 април 2020 - 16:46:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ВК "Хебър": Решението на БФВ не следва да се прилага до приключване на процедурата по обжалването му
ВК "Хебър": Обжалвахме поредната недомислица на БФВ - решението със задна дата! Ще има и продължение!
"Хебър": Ще обжалваме решението на БФВ в съда
Благо Солов обяви, че ще обжалва приемането на бюджета
Ексхибиционист обжалва глоба от 1500 лв за показване на члена си в Панагюрище
Бедственото положение в Пазарджик се удължава. Участник в конкурса за депото обжалва
На сесията на ОбС никой не произнесе името на Гинка Върбакова при прекратяване на договора й
Шефът на ВиК обжалва решение за незаконно уволнение - присъждат му по-високо обезщетение
В събота Велинград излиза на протест с искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам
ПП Обединени земеделци иска прекратяване на търговете за продажба на земя от Държавния фондТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5770 сек., 0.4952 от тях за заявки.