RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Апарат за UVC дезинфекция за ОАИЛ закупи МБАЛ – Пазарджик
МБАЛ

Апарат за UVC дезинфекция закупи МБАЛ – Пазарджик за  Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Апарат „Exterminator 2020” ще е в подкрепа на усилията на медиците в борбата с овладяването на заразяването с COVID-19.


Автоматизираният преместваем уред за UVC дезинфекция беше доставен днес, съобщиха от лечебното заведение. Той е производство на българската фирма „ИКИС СЛ“ и е съвместна разработка с  Philips.

Този апарат може да  дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за кратко време в големи помещения до 450м²., като средният цикъл за дезинфекция с „Exterminator 2020“ е 10 минути, в зависимост от големината на помещението.

Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон благодарение на сертифицираните Philips UV-C източници. Когато сензорите засекат движение в помещението, уредът автоматично спира дезинфекционния процес и незабавно се изключва, обясни  представителят на фирмата Теодор Чипев , който направи демонстрацията пред медиците.

Благодарим на ръководството на МБАЛ-Пазарджик за бързата реакция, за да бъде закупен поискания от началника на отделението мобилен апарат за качествена дезинфекция. Той ще бъде от голяма полза, защото чрез него може да бъде дезинфекцирана всяко болнично помещение. За много кратко време – само за 24 часа,  може да се дезинфекцира цялото отделение, съобщи  анестезиологът д-р Иван Харизанов.

Методът на UV дезинфекцията, който  прилага апаратът, е с минимално участие на човешки фактор, без „докосване“, ниски експлоатационни разходи и не замърсява околната среда.  Очаква се апаратът  да има  важно приложение и значение в настоящата  ситуация и ще остане и добра практика, защото е  съвременен начин за справяне с вътреболничните инфекции.


МБАЛ Пазарджик


Тази страница е видяна: 745

 Публикувано от: pamedia на петък 22 май 2020 - 15:38:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Още 2 мед. сестри и 2 санитарки от ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик са сред доказаните с COVID-19
Сред заразените е и анестезионолът д-р Димитър Иванов, шеф на ОАИЛ в МБАЛ Пазарджик
Лекар, медицинска сестра и санитарка от ОАИЛ при МБАЛ -Пазарджик са новооткритите случаи с COVID-19
МБАЛ-Пазарджик получи дихателен апарат, дарен от д-р Михаил Тиков, предпазни средства от Ротари-Пазарджик и парична сума от „Гама Оил-77“
И Областната болница в Пазарджик иска съдействие от ВМА за дезинфекция. Карантината е удължена
Нова мултифункционална машина за миене на улици закупи Община Пещера
Тодор Попов: Подменяме пейките в Градската градина в Пазарджик, след допълнителна дезинфекция и цялостно почистване на парка
На медицинска сестра от ОАИЛ е днешната положителна проба за COVID-19
Анестезиологът д-р Г. Влайков ще подпомогне работата на ОАИЛ през следващите няколко дни
Фондацията на Домусчиеви осигури средствата за нов дихателен апарат за болница „Хигия“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6516 сек., 0.5710 от тях за заявки.