RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Признание и преклонение пред труда на учители, ученици и културни дейци в Пещера
pra200522.jpg

В навечерието на 24 май кметът н Община Пещера Йордан Младенов награди отличени учители, културни дейци и ученици от града и селата Радилово и Капитан Димитриево.

pra200522a.jpg
В двора на музея, спазвайки санитарните изисквания за безопасност в условията на епидемичната ситуация, се събраха преподаватели, директори на училища, служители от Центъра за подкрепа на личностното развитие- Общински детски комплекс, деятели от читалище ,,Сергей Румянцев-1909“ -К. Димитриево, читалище,,Зора-1903“ – Радилово и читалище,,Развитие-1873“. Поздрав и преклонение пред всеотдайния си труд получиха и директорите на детски градини от трите населени места в общината.

Младенов връчи поздравителни адреси и честити светлия празник на всички абитуриенти, като пожела „на добър час по трудния път на живота“. Специално внимание беше отделено на учениците, показали отлични резултати в усвояване на знания през годината. Директори на учебните заведения в града получиха грамоти, които ще предадат на своите възпитаници.

„Поклон пред труда на всичките над 200 учители, от детските градини и училищата на общината, които всеотдайно отдават своите знания, опит, талант и обич на децата, за да постигнат техните ученици високи резултати“, каза Йордан Младенов в обръщението си към присъстващите .

Представителите на културата получиха поздравителен адрес от д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет- Пещера. След официалната церемония, на фона на класически произведения в изпълнение на цигулари от пловдивската опера учители и общинари направиха снимки, за да запазят емоцията за идните години.

„Честит да е предстоящият празник на всички съграждани! Да си пожелаем заедно да вървим по пътя на духовно просвещение, към светли бъднини. Да преуспяваме и да правим нашето настояще и бъдеще достойно, честно и справедливо,  да бъдем гордост за идните поколения. Честит и благотворен празник!   Нека пребъде во веки веков българското слово и нашата свята родина България!

На многая  лета!“, пожела Йордан Младенов.

pra200522b.jpg


Тази страница е видяна: 201

 Публикувано от: pamedia на събота 23 май 2020 - 20:05:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Програмата на Община Пещера за тържествено честване на 24 май. За пръв път ще бъдат отличени учители, ученици и културни дейци
Община Пещера ще награди ученици, учители и читалищни дейци за 24 май
Заслужилите културни дейци на Пазарджик, директори на училища и учители
Дейци на културата, учители и ученици от Стрелча бяха отличени за 24 май
ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В АПРИЛСКАТА ЕПОПЕЯ – С ПРИЗНАНИЕ И ПРЕКЛОНЕНИЕ
Общински съветници от групата на ГЕРБ с предложение за подпомагане на културни дейци, засегнати от кризата в Пазарджик
Ръководство за възобновяеми енергийни източници ще бъде представено пред ученици и учители в Пазарджик по съвместен проект с Македония
Петима културни дейци са носители на знак „Златен век“. Съюзът на българските писатели отличи Тодор Каракашев по повод 24 май
С ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ГОЛЕМИЯ ТВОРЕЦ (70 години от смъртта на художника Георги Машев)
На 22 май се връчват наградите на учители и дейци на културата по повод Деня на българската просвета и култура

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5250 сек., 0.4432 от тях за заявки.