pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ръководителите на 1 "а" клас от училище "В. Левски" в Пазарджик: Малките ученици са малките герои на деня!
pamedia , събота 30 май 2020 - 00:00:00 // коментари: 0

nu_v_levski200528a.jpg

На 1 юни, в Деня на детето, учениците от 1-ви "а" клас в НУ "Васил Левски" ще получат официално удостоверенията си за завършен първи клас. Техните ръководители изпратиха до ПА медия емоционално обръщение към учениците, родителите и обществеността, което публикуваме:


nu_v_levski200528b.jpg

На 1 юни децата от 1 „а“ клас ще получат своите удостоверения за завършен първи клас. Избрахме тази дата, защото 1 юни е ден на детето, а какво по-голямо щастие от това малките първокласници да получат на своя празник първото си удостоверение. През учебната година те бяха лишени от традиционните тържества, които по-големите им съученици са имали. Заедно със своите учители си направиха дистанционен празник на буквите, по случай Гергьовден и 24 май  малките първолаци изработиха с госпожите си интерактивни виртуални книжки, но нищо не може да замени реалния контакт, емоцията, истинските преживявания.

На 1 юни, заради ковид кризата, отново няма да се проведе традиционния ритуал по раздаването на удостоверенията. В удобно за децата време от 9ч. до 12ч. те ще си ги вземат, спазвайки хигиенните норми, от класната стая. За тях учителите са подготвили изненада – филмче „В страната Букволандия – спасители на българската азбука“. Родителите са подготвили почерпка и подарък – книжка за лятото, а класната стая ще ги посрещне празнична, украсена с рисунки и балони.

Според учителите на първи „а“ клас те са едни весели, емоционални и много толерантни деца, за които добрината е основен приоритет. Неслучайно през месец февруари класът беше награден  с приза клас на месеца от Община Пазарджик. Точно на 13 март на празничен ритуал  трябваше да получат в Общината наградата си, но заради извънредното положение и това тържество не се проведе. Според класния ръководител: Дора Нанова и госпожата на занималнята: Севдалина Гъркова, малките ученици са малките герои на деня, които  приеха предизвикателството да научат дистанционно буквите без да се предават, без да протестират, без да се притесняват. Затова днес първокласниците могат гордо да заявят, че с помощта на своите учители и родители са вече грамотни деца, които са успели да спасят своята азбука!

nu_v_levski200528v.jpg
nu_v_levski200528v2.jpg
nu_v_levski200528.jpg


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 865Време за изпълнение: 0.5328 сек., 0.4571 от тях за заявки.