RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
Пазарджик
Националната агенция за приходите и бизнесът се обединиха около предложения за изменения на Наредба Н-18, обсъждани в поредица работни срещи, съобщиха от приходната институция.
Агенцията представи проект на промени по време на работна среща с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и екипа на приходното ведомство с браншовите организации и асоциации в България.
Експертите на НАП са разгледали общо 105 предложения на бизнеса, като 2/3 от тях са били приети, стана ясно на срещата. Те вече са подготвени като текстове за Наредба за изменение и допълнение (НИД) на Наредба Н-18, които ще бъдат допълнително обсъдени с бизнеса преди публикуването им за обществено обсъждане. В новите предложения е прецизирана дефиницията на софтуер за управление на продажбите (СУПТО), ясно е определен началният момент на продажбата. Сред приетите от бизнеса и НАП промени са още облекчаване на реквизитите на фискалните бонове, напълно нова регулация на т.нар. медицински софтуер, удължаване на срока преди блокиране на фискалните системи, работата в тестови режим и много други.
Заедно с обсъжданията на промените ще бъде пуснат и специализиран интернет сайт в помощ на търговци, разработчици на софтуер и потребители, стана ясно още на срещата.
„Особено важно за нас е всички текстове да са ясно разбираеми, без възможности за интерпретация и тълкуване. Затова в режим на конструктивен диалог създадохме проекта за изменение, който ще продължим да обсъждаме, за да може в обозрим период наредбата да започне да се прилага“ каза заместник изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.
Представители на бизнес организациите изказаха задоволството си от това, че предложенията им са били обмислени и приети. Според тях, екипната работа по Наредба Н-18 ще доведе до нужния ефект да е инструмент за намаляване на сивата икономика.
„Независимо от паузата, която наложи извънредното положение в България заради COVID-19, работата по Наредбата не е спирала. НАП е свършила доста работа въз основа на предложенията на бизнеса, за да бъдат премахнати неяснотите и проблемите. Целта не е да тормозим бизнеса, а да се създадат правила, да има ясна гаранция, че всички работят при равни условия и в конкурентна среда. Много важно е да сме партньори“, посочи финансовият министър и призова диалогът да продължи.
Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова изрази задоволство от съвместната работа и градивния подход и изтъкна, че срещите с бизнеса ще продължат през другата седмица.
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 316

 Публикувано от: pamedia на сряда 03 юни 2020 - 15:35:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бизнесът иска споразумение за плащанията на общинските задължения към фирмите
Бизнесът иска закритите училища за работнически общежития, подготвят ги за продажба
Правителството и бизнесът канят наши студенти на дистанционни стажове, за да се върнат в България
Жителите и бизнесът от Пазарджик изпратиха на Мизия вода, храна, дрехи и неща от първа необходимост
Работодателите и бизнесът протестират срещу промяната в цената на електроенергията и добавката "задължение към обществото"
Автомобилите с поставени скоби се репатрират след 19 ч. по наредба
За пръв път Пазарджик ще има Наредба за гробищните паркове и погребенията
Комисия ще изготвя наредба за паметниците в община Пазарджик
С изменение в наредба се забраняват шумните сватби на открито
Изцяло нова наредба за организация на движението в община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6580 сек., 0.5764 от тях за заявки.