RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съветът за младежка политика организира поредното си кафе на английски език


cafe_language

Предстои третото издание на организираната от Съвета за младежка политика инициатива Language cafe, която предоставя възможност на присъстващите да упражнят чуждестранния език, който владеят, в неформална среда - на кафе и чрез дискусии.  


cafe_language2020
Третото издание на Language cafe ще се състои днес, 10 септември, от 18:00 ч. в кафе-галерия “Георги Машев”, като основният език отново ще бъде английски, но организаторите съобщават, че други са също добре дошли. Безплатното социално събитие дава възможност на всички присъстващи да създадат нови познанства, докато упражняват своя английски език. Това се случва в разчупена и релаксираща обстановка, за да може едновременно всеки да използва езиковите си умения в реална среда и да се преодолее неприятното притеснение при комуникиране на английски език. Всеки желаещ може да се регистрира за присъствие тук: https://bit.ly/3jZIrNR

Според проучвания, 49.5% от българите знаят английски език, но само 25% го говорят и използват. Езиковите кафета от този тип целят да преборят именно този проблем, като стимулират присъстващите да водят дискусии свободно и без притеснения.

“Езиковото кафе ми помогна да преодолея бариерите, които си бях поставила, при комуникирането на друг език. В училище уча френски и английски, но там не го упражняваме много помежду си, защото повечето се притесняваме, и се радвам, че на кафетата мога да поговоря на различни теми с хора, които също са решили да упражнят езика, който владеят. Сигурна съм, че все някога ще ни се наложи да говорим пред някого, да работим на английски език или дори да посетим друга държава и е по-добре да сме подготвени и да се чувстваме комфортно да го използваме.” споделя Габриела, която е част от екипа на Съвета за младежка политика.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която цели да развива интересите и потребностите на младежите чрез неформално образование, структурен диалог и активно младежко включване. От създаването си преди четири години, организацията придоби голяма популярност, като осъществи над 80 събития, събиращи младежи от Пазарджик и страната на едно място. Сред тях са инициативата “Пазарджик обича”, поредицата Social Evenings, конференцията TEDxPazardzhik, кампанията “Какъв ти е проблемът?”, академията “CodeSpot”, тренировъчни лагери, семинари и др.


Тази страница е видяна: 234

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 10 септември 2020 - 13:37:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съветът за младежка политика организира публична дискусия с графичния дизайнер Пацо Димитров
Съветът за младежка политика търси нови попълнения за екипа си
Съветът за младежка политика – с втора награда от „Иновации в политиката“
Съветът за младежка политика стартира кампания за набиране на нови членове
Във Виена Съветът за младежка политика бе удостоен с престижна награда на „Иновации в политиката”
Съветът за младежка политика ще развива личностните и лидерски умения на младите хора и в Пещера
Съветът за младежка политика започва поредица срещи на младите с успели в своята професия хора
Александър Иванов, Съветът за младежка политика и Община Пазарджик са финалисти в международната награда “Иновации в политиката”
Съветът за младежка политика дари стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ - Пазарджик от кампанията за рециклиране “Пазарджик обича”
Езиковата гимназия е домакин на турнир по реч и дебати на английски езикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6244 сек., 0.5427 от тях за заявки.