RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Програма YES приема кандидати от 9 и 10 клас за безплатно обучение в Америка
За поредна година ученици от България ще имат възможност да учат безплатно в Америка. Онлайн апликацията за кандидатстване за безплатната стипендия на програма YES, ще бъде отворена до 15 октомври.


 
„Да си купиш билет и да видиш САЩ, да посетиш няколко музея и да пробваш американска храна е едно. Съвсем друго е да се потопиш в културата на САЩ като живееш с приемно семейство и учиш в местно училище в рамките на една година. Програма YES осигурява именно това преживяване“ сподели националният представител на програмата Елена Джокович.
 
Финалистите в програмата ще бъдат записани в американска гимназия и ще бъдат настанени в приемно семейство - проверено и преминало през предварителна селекция. Ще преминат през подготвителна ориентация, а двупосочният самолетен билет, месечната издръжка и медицинската застрахова се покриват от програмата.
 
„Това, което прави програмата по-специална е не само, че български ученици ще научат повече за американската култура и начин на живот, но и че американците ще разберат повече за културата в България“ казва програмния асистент Кристиян Найденов. „Всяка година американски семейства се учат да играят хоро, да правят баница и таратор, както и да празнуват Баба Марта правейки мартеници.“

Обменната програма за ученици Кенеди-Лугар (YES) е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001. Програмата предоставя стипендии на гимназисти от страни със значим процент мюсюлманско население, които да прекарат една академична година в САЩ. В Европа програмата се осъществява още в Албания, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Косово.
 
Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
-    Да са родени между 01 януари 2004 и 15 юли 2006;
-    Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2020;
-    Да имат добър или по-висок успех;
-    Да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене;
-    Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза;
-    Да могат да получат международен паспорт.

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2020 и родени между 15 февруари 2003 и 15 юли 2006. За участниците с увреждане са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари, свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

Тези, които отговарят на критериите, могат да кандидатстват на https://ais.americancouncils.org/yes, като попълнят формата с въпроси и напишат 3 кратки есета, които трябва да бъдат изпратени в рамките на 10 дни след стартиране на формата. Последния кръг включва интервю с представител на програма YES и полагане на тест по английски.Тази страница е видяна: 580

 Публикувано от: pamedia на петък 11 септември 2020 - 14:38:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От утре в Пазарджик учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение, в другите общини се възстановява присъственото обучение
Бюрото по труда приема заявки за обучение и заетост на продължително безработни
Бюрото по труда приема заявки за разкриване на работни места за обучение и заетост на продължително безработни
Безплатно обучение за повишаване експортния потенциал на малките и средни предприятия в Пазарджик
31 са десетокласниците от област Пазарджик, които искат да се включат в програмата за допълнително безплатно IT обучение
Ученици от Пазарджик могат да се включат безплатно в менторската програма ABLE Mentor
За 6 месеца ще бъдат назначени 132-ма по Регионалната програма за заетост и обучение
Бюрото по труда открива прием на заявки от работодатели по Програма за обучение и заетост
ПМГ „К. Величков” спечели иновативен проект по програма „Еразъм+“, включващ електронно обучение
Един независим и 8 партийни кандидати за кмет на община Пазарджик регистрира ОИК /Вижте всички кандидати/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5628 сек., 0.4795 от тях за заявки.