RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ментална аритметика за деца на SmartyKids дава високи резултати и при най-малките деца
smartykids

Деца изпреварват връстниците си и умножават още в предучилищна възраст , а  следващите две нива могат да делят големи числа с остатък и да работят с дроби. Такъв напредък се постига благодарение на методите на менталната аритметика, която вече е част от живота на много български семейства, благодарение на курсовете на SmartyKids.
Популярният и иновативен метод за развитие на деца предлага хармонично развитие на малките приключенци с помощта на специални упражнения с древното китайско сметало „абакус“ и практика за по-бързо устно смятане. По време на занятията у детето протича важно за неговото развитие активиране на мозъка, вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане. Това спомага да се подобри паметта (краткосрочна, дългосрочна и фотографска), да се формира логическо мислене и децата да се научат да се концентрират лесно. А абакусът помага на детето да подобри фината си моторика, споделиха специалистите от SmartyKids.


За да бъде обучението по ментална аритметика интересно за детето, преподавателите от развиващите центрове на SmartyKids редуват интелектуалното натоварване с интерактивни занимания и подвижни игри. За целта е адаптирана класическата методика за бързо смятане с абакус в комбинация със занятия и системи за поощрения и геймификация - игрови и състезателен елемент към сериозната програма на обучение. В тази геймификация децата се запознават с героя Смарти. В първото ниво, Смарти отива на космическа мисия, за да спаси причудливите си приятели от надвиснала опасност. Всяко ниво има съвсем различна приключенска обстановка. Децата преминават през различни предизвикателства, които са свързани в общ сценарий, а на края на всяко ниво получават сертификат. Също така важен елемент са националните и международни олимпиади, в които децата могат да участват. Тези събития дават добра възможност да се провери общото ниво на децата в България, както и да им даде шанс да се състезават с деца от още 19 държави.

Запознавайки се с действията събиране и изваждане още в ранна възраст, децата много бързо  свикват с аритметичните действия. Китайското сметало „абакус“ помага в прехода към ментално смятане, но смятането не е основна цел на курса, а следствие. Основната цел е развиване на висшите психични функции – внимание, мислене и памет.

Програмата на SmartyKids за 2-годишно обучение по ментална аритметика е разработена за деца от 4 до 12 години и е разделена на модули. За най-малките занятията протичат 2 пъти седмично, а за големите - веднъж седмично с двойна продължителност.

Важен елемент за максимални успехи е  „ SmartyKids Universe“ – това е специална онлайн платформа  на бранда, която позволява децата да се упражняват извън центъра и да подобряват способностите си навсякъде, където имат достъп до интернет.

Децата, които всеки ден се упражняват в платформата и решават домашните си редовно, повишават своята ефективност с до 40%, споделиха преподавателите им. Представителство на SmartyKids има и в Пазарджик.


За всеки, който все още не е част от голямото семейство на SmartyKids, всеки център предлага безплатни демо уроци. За да посетите такъв е необходимо предварително записване на https://smarty-kids.bg/contacts/
smartykids


Тази страница е видяна: 1566

 Публикувано от: pamedia на петък 18 септември 2020 - 14:08:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Първи център по ментална аритметика от веригата „SmartyKids“ отваря врати в Пазарджик
Проект "Алтернативи" на Фонд ИГА дава възможност за развитие на деца от институциите, предоставящи резидентни услуги
Петобойците от „Шампион“ – отново с най-високи постижения в малките възрасти
Деца без родители и с деца с увреждания получиха подаръци от кмета на Стрелча
Деца от ДГ „Слънчо“ подариха коледни играчки на настанените деца в „Хигия“
Гимназията по икономика отново показа много високи резултати на националния конкурс по счетоводство
Приказка на ученичката от ОУ „Христо Смирненски“ Радина Петрова е на първо място в книгата "От деца за деца"
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
За своя професионализъм, всеотдайност и постигнати високи резултати комисар Иван Панайотов е удостоен с Почетен знак на МВР І степен
Деца учат деца – иновативна форма на обучение в ОУ "Проф. Иван Батаклиев"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5345 сек., 0.4782 от тях за заявки.