RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: "Тенис за Пазарджик" ще прави модерна база на "Писковец" за всички тенисисти
Тенис

Кметът Тодор Попов обяви приключването на процедурата за концесионирането на  тенис кортовете в парк "Писковец".

Конкурсът е спечелен от консорциум "Тенис за Пазарджик".

Срокът на концесията е 25 години. Инвестициите, които трябва да бъдат направени, са за около 1 млн. и 300 хил. лева. Те трябва да бъдат реализирани през първите 5 години, като за този период е разписан подробен график какво ще се случва.


Предвижда се реновирането на съществуващите съоръжения и изграждането на още няколко нови корта. Ще бъде построена многофункционална сграда за обезпечаване логистиката на дейностите - с леглова база, зала за треньори, модерни съблекални,  конферентна зала и  зона за хранене и кафе. Ще бъде изградена зала с обща разгърната площ от  2500 кв. м. и височина 8 метра за 3 корта. Тя ще  има трибуни и  ще отговаря на изискванията на БФТ, така че ще бъде зала както за тренировки, така и за турнири.
 
„Аз винаги съм считал, че когато имаме публично-частно партньорство, както в случая, резултатите са много по-добри, отколкото, ако Общината сама стопанисва и се опитва да прави неща, които в крайна сметка не са и работа. През годините имахме очаквания там да се случи нещо, но то така и не се случи. Затова решихме да ползваме тази форма за предоставяне на тази собственост за дълъг период от време, при определени условия, които да бъдат такива, че едновременно да развием самото ниво на тази услуга като качество и второ - да бъдат направени такива инвестиции, които да подобрят и физическата среда и да стане едно модерно съоръжение, което да отговаря на съвременните стандарти за игра на тенис.“, сподели кметът Тодор Попов.
„Разбира се имаме съответните клаузи, ако всички тези неща не се случат, то ние ще имаме основанието да поискаме този концесионен договор да бъде прекратен.“, предупреди Попов.

Важно е да каже следното: всички деца, независимо  в кой клуб членуват или участват, ще имат възможност да тренират и играят там, като съответният клуб ще заплаща, както всички останали, които искат да тренират на тези кортове. Заплащането ще е към концесионера, а не към Общината. В решението, което приехме и с което аз съм съгласен, е че цените за другите клубове ще бъдат преференциални. И е редно така бъде. Нито едно дете няма да бъде лишено от достъп за осъществяването на тази дейност, стига да иска.“, увери Тодор Попов.

„Трябва да се подчертаем, че Общината не е длъжна на нито един тенис клуб да осигурява база. Някои хора в годините свикнаха, че всички тези неща ние сме длъжни да им ги даваме и те са си техни, което е несериозно. Всеки един трябва да полага усилия да се развива. Като си направил спортен клуб, трябва да си  направил и сметката тези деца с каква спортна база ще ги обезпечиш, готов ли си, имаш ли план за развитие, имаш ли партньори, които да ти помагат . Всичко това касае инвестиции и развитие.

Времената, в които живеем, искат по-модерен подход и ангажираност. Аз считам, че това там ще се случи, убеден съм. И е много по-хубаво, че местни момчета спечелиха това състезание, което беше максимално открито. Те са си заложили имената, биографиите и съм сигурен, че дори и от чисто емоционална гледна точка това е много по-добре. Процедурата тече дълго време , всички имаха правото да участват, да обжалват. До края стигнахме по един възможно най-коректен начин.“

„Моята основна цел е спортно-техническата дейност - да направим единна система за работа, свързана с всички треньори, които да имат структура за работа, а не както досега всеки да си работи сам за себе си и да не носи отговорност за това какво върши.“, сподели Николай Стойчев, единият от представляващите консорциума "Тенис за Пазарджик".

„Ще поемем ангажимент всеки треньор да изкара съответните курсове, за да може да се профилират и да станат добри в своята сфера. Когато едно дете мине една възрастова група, да отиде при следващ треньор и така в следващите години да върнем Пазарджик в челните места на тениса, както е бил преди 20 години и да имаме отново шампиони, които да прославят града.“, поясни Стойчев.

Неговият партньор Камен Георгиев  подчерта, че всички деца и граждани ще бъдат добре дошли да играят тенис в едни по-добри условия.


Тенис


Тази страница е видяна: 764

 Публикувано от: pamedia на понеделник 21 септември 2020 - 23:44:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата
Тодор Попов: Имаме база, с която можем да се гордеем
Таня Благова: Сбъдва се една моя десетилетна мечта – започва строителството на модерна спортна база за младите хора на ПГИМ
Тодор Попов не отрече, че ще прави партия /видео/
Тодор Попов: Дезинфекцираме всички обществени пространства в Пазарджик
Тодор Попов: Пазарджик ще е толкова голям, колкото са големи мечтите на всички нас!
Тодор Попов: Да сторим дълбок поклон пред онези, които ни учат: "Съединението прави силата!"
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
"Заедно за Пазарджик" е слоганът на Тодор Попов, регистрира пълна листа за съветници и кандидати за кметове на всички села в общината
Тодор Попов: 24 май е Ден за почит на всички, съхранили чиста и жива духовната светлина на СловотоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6069 сек., 0.5210 от тях за заявки.