RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РБ“ Н. Фурнаджиев“-Пазарджик е номинирана за „Библиотека на 2019 г.“
Пазарджик
Регионална библиотека „ Н. Фурнаджиев“ е номинирана за наградите на Българска библиотечно-информационна асоциация в категория „ Библиотека на 2019 г.“ В тази категория има още 2 номинации-на Академична библиотека и архив на НАТФИЗ и Библиотека при НЧ „Развитие – 1873” – Пещера. Наградите ще бъдат връчени на 15 октомври т.г. в София. Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ – Пазарджик за пореден път е номинирана от свои партньори за отличието, тъй като ежегодно културната институция участва в провеждането на кампании като Национален маратон на четенето, Седмица на детската книга, Национална библиотечна седмица. Подготвят се  разнообразни, оригинални като идея и изпълнение прояви - срещи с интересни творци, любими детски автори, илюстратори, издатели, изложби, подготвят се викторини, коледни детски утра, драматизации по любими приказки, рецитали, уроци, тържества.   Много активно Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев” си сътрудничи с учениците и преподавателите от НУ „ОУ ”Св. Кл. Охридски”, ОУ ”Проф. Иван Батаклиев” В. Друмев”, НУ „Отец Паисий”,  ОУ ” Хр. Смирненски”, ОУ ”Л. Каравелов”, Прогимназия „Св.св. Кирил и Методий” и СУ” Д-р Петър Берон”.                             
 В традиция се превърна една от съвместните ни инициативи - флашмоб ”Библиотеката, училището и градът четят” за отбелязване Световния ден на книгата – 23-ти април.  Началните, основни и средни училища на територията на Община Пазарджик активно  се включват в проявата, а по случай 1 юни - Деня на детето,  вече няколко години   организира Карнавал на приказните герои, отново с участието на деца от детските градини и училищата в Пазарджик. Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик е една от водещите библиотеки по внедряване на иновации в библиотечната работа. Първа в страната библиотеката създаде и представи на читателите електронна библиотека за незрящи, сбирка от „говорещи” книги. Библиотекарите осъществяват посещения по домовете на възрастни и трудно подвижни хора.  От 1995 г. действа специална, единствена по рода си, програма за работа с хора в неравностойно положение. Автоматизацията, въведена през 1995 г., я превърна в модерен културно-информационен център. Изградената локална  мрежа с включени 62 компютърни конфигурации и безплатен Интернет предлага достъп до библиографски, пълнотекстови и административни български и чужди бази данни. Пазарджишката Регионална библиотека е единствената в страната, която обслужва читателите си безплатно.

     Тази страница е видяна: 1077

 Публикувано от: pamedia на сряда 14 октомври 2020 - 14:01:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Величка Петрова е „Библиотекар на 2019 г.“ на Регионална библиотека „ Н.Фурнаджиев“-Пазарджик
Библиотека "Никола Фурнаджиев" обяви конкурс на тема "Моята библиотека - мечта"
Кръгла маса” Четене от самото начало-от 0 до 6” се проведе в Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”-Пазарджик
Библиотека „Н. Фурнаджиев“ награди двамата си най-активни читатели
Коледните празници по света – в библиотека “Никола Фурнаджиев”
Акад. Кендеров подготвя второ дарение с книги за библиотека "Никола Фурнаджиев" в Пазарджик
Два конкурса за Левски – за рисунка и за есе, обяви библиотека „Никола Фурнаджиев“
Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев” спечели проект за нови книги за 8 200 лв.
Състезание по история „Помни героите!“ в Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“
В програмата на библиотека „Никола Фурнаджиев“ април е месец на детската книгаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.1152 сек., 1.0448 от тях за заявки.