RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметът на Пазарджик: Не считам, че в общината трябва да се въвеждат допълнителни мерки във връзка с ковид-обстановката
Пазарджик
Като относително нормална на фона на други градове определи обстановката в Пазарджик и общината кметът Тодор Попов на днешното заседание на местния парламент, припомняйки, че в началото на епидемията е имало период, в който е била по-зле.
 Нямаме изявени огнища в нашата община, слава Богу, към този момент. Поддържаме връзка с директора на РЗИ г-жа Фани Петрова. Като цяло в общината хората , които заболяват, в голямата си степен са почти безсимптомни и са на домашна изолация. Може би на един или двама от новозаразените  се налага болнично лечение. Не можем да кажем, че сме  в идеална ситуация, но не можем да кажем, че сме като други областни градове със значително по-тежка ситуация.
С д-р Темнилов се чуваме също редовно. Като цяло болницата е доста натоварена, но на този етап има все още потенциал. Силно се надявам частните болници да откликнат, те в Пазарджик винаги са откликвали, но ако ситуацията се задълбочи, надявам се те да открият още малко места.
Обмисляме и ако се наложи, отделения, за които няма случаи на неотложност, като кожно-венерическото, да бъдат трансформирани.
Аз лично считам, че тези мерки, които са отразени в заповедта на министъра на здравеопазването, са напълно достатъчни и не считам, че в Пазарджик трябва да се въвеждат допълнителни мерки, свързани с вечерни часове и други подобни.
Следим и ситуацията в училищата, г-жа Кайтазова, която е тук, вероятно още по-внимателно я следи. На базата и на указанията, които се дадоха от министъра на образованието, всеки областен щаб ще преценява на място,  дали да затваря училища, дали да се поставят под карантина, консултирано, разбира се с министерството. Считам, че така е най-разумно и най-точно.
Не е добре да се създават свръх психози. Най-вероятно всеки един от нас ще се сблъска с този вирус. Това, което се иска от нас, е да спазваме предписанията - носене на маски, дезинфекция на ръцете и да не прекаляваме с близостта. Това е, което натрупахме като опит. Считам, че тежките месеци ще бъдат ноември и декември. Ако много се влоши ситуацията, което не бих искал да става, тогава ще мислим и за други мерки. Не считам обаче, че от вечерните часове има голям ефект. Никой не е идиот да иска сам да се заразява. Затова трябва да бъдем внимателни с тези неща, както и със затварянето на бизнеси, защото това е поминък. Трябва да се откриват работни места, а не да се закриват. Това трябва да става, когато съвсем не може без това. Дори и един фризьорски салон осигурява препитание на няколко човека. Държавата не може да помогне на всеки. Затова трябва да сме внимателни, да следим ситуацията и да бъдем гъвкави. Така Тодор Попов аргументира позицията си по отношение ковид-обстановката в общината, като отново подчерта, че не сатава въпрос за област Пазарджик.  
В началото на заседанието част от общинските съветници изразиха несъгласие заседанието да се провежда в Пленарна зала, което според Атанас Шопов е нарушение на заповедта на министъра, а Благо Солов предложи да се преместят в зала "Маестро Г. Атанасов". Общинският съветник Евтим Янев заяви, че ще сезира директора на РЗИ по този повод.
Председателят на общинския съвет Хари Харалампиев обясни, че се е ръководил от едно-единствено съображение - работата на съветниците да приключи по-бързо, тъй като броенето в голямата зала отнема "много, много време", а към момента там няма озвучаване.
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 653

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 29 октомври 2020 - 17:16:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общинският оперативен щаб във Велинград: ”Няма нужда от допълнителни мерки във връзка с COVID-19”
Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години
Кметът на Пещера Николай Младенов посети ромските квартали в града, за да се запознае с обстановката
1048 досъдебни производства са образувани за неспазване на ограничителните мерки във връзка с COVID-19
И БДЖ предприема допълнителни мерки за ограничаване на безпричинните пътувания за Великден
Мария Габриел, ГЕРБ: Европейска комисия уверява, че е приела мерки за здравето на пчелите във връзка с пестицидите
Кметът Тодор Попов: Със спортните клубове трябва да градим доброто име на Пазарджик
Д-р Румен Атанасов: Трябва да се предприемат мерки за ликвидиране на последствията от уранодобива в България
Кметът на Пазарджик: Общината не е престъпна или бандитска организация, за да замитаме каквото и да било
Ще трябва общината да чисти, щом търпим да се лепи и рисува по стени и чешмиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5763 сек., 0.4956 от тях за заявки.