RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Семинар на тема „Запазване и развитие на християнските ценности чрез дейността на читалищата” организира РЕКИЦ – Пазарджик

    РЕКИЦ „Читалища” – Пазарджик организира семинар на тема: „Запазване и развитие на християнските ценности чрез дейността на читалищата”, който ще се проведе на 16 май 2012 г. от 14.00 ч. в гр. Батак   Партнират Асоция на народните читалища – община Димитровград, с любезното домакинство на НЧ „4-ти май -1897 г.” гр. Батак. Поканени да присъстват са всички читалищни секретари, председатели и приятели на читалищата от област Пазарджик. 
    В навечерието на Тържествата по повод 136 г. Априлска епопея Батак, лекцията и предвидената към нея работна дискусия ще са своеобразно преклонение пред паметта на жертвите на една отминала историческа епоха и ръкостискане в настоящето със заявка към бъдещето на живеещите в България хора от различни етноси, изповядващи различни религии.
Лектори ще бъдат Гроздан Грозев – богослов-педагог, член на ръководството при Съюза на реставраторите в България и член на Асоциацията на богословското учение, Иконом Георги Тодев – епархийски намесник - Хасковска духовна околия при Пловдивска митрополия и Минко Минков – Председател на Асоциация на народните читалища – община Димитровград. Гостуват и членове на Асоциацията.
След изчерпване на обучителната част от програмата е предвидено посещение на културните и исторически забележителности на гр. Батак, с гит Екатерина Пейчинова – директор на Исторически музей – Батак и Боянка Пенчева – секретар на читалището в града.


Информира: Радка Енчева-Кочева, експерт в РЕКИЦ „Читалища”             


Тази страница е видяна: 1184

 Публикувано от: pamedia на понеделник 14 май 2012 - 17:28:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Предстои семинар за институционалното сближаване на музея и читалищата
Читалищата от областта ще направят анализ на дейността си
Семинар за противодействие на агресията чрез спорт се проведе в Спортното училище в Пазарджик
В обучение на тема „Ангажираност на читалищата в борбата с агрсията“ ще участват читалищните секретари и библиотекари от областта
Ген. Стоян Тонев: Политиците трябва да полагат грижи за насърчаване и развитие на мрежата на читалищата в България
ИАНМСП и ДЗЗД "БенчМарк – БИФ" организират безплатен еднодневен семинар на тема
Читалищните дейци продължават здравно-информационната си кампания със семинар на тема "Юношество и здраве"
МГЕРБ Пазарджик организира за пета поредна година фотоконкурс на тема: „Най-щастливо влюбени 2016“, посветен на Деня на влюбените
Дискусия за по-доброто разбиране на тийнейджърите организира „Алианс за социално развитие – Пазарджик”
Сдружението на предприемачите организира семинар за прилагането на Общия регламент за защита на личните данни от 25 майТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9143 сек., 0.8314 от тях за заявки.