RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Асарелци засадиха 6 000 фиданки салкъм и изчистиха 20 нерегламентирани сметища

Серия  от екологични инициативи реализира „Асарел-Медет” АД в навечерието на Световния ден на околната среда - 5 юни. Над 150 работници, служители и мениджъри от предприятието се включиха в традиционната акция по залесяване. В тазгодишната кампания бяха засадени 6 000 фиданки от вида салкъм /Robinia pseudoacacia/. Бъдещата гора ще се разпростира върху 12 декара площ в терен, който се намира на територията на дружеството.


В края на месец април работници и техника на „Асарел-Медет” АД се включиха в акция по почистването на около 20 нерегламентирани сметища в Панагюрище и в околностите на града. В акцията са използвани един челен товарач, булдозер, както и 5 автосамосвала за извозване на отпадъците до общинското депо. По приблизителни оценки по време на кампанията са извозени над 25 000 кубически метра отпадъци от незаконни сметища, които не са почиствани години наред. Най-големите от тях са в района на ЖК „Оптикоелектрон 2”, в околностите на Гробищния парк, в Ромската махала, около складовете на „Държавен резерв”, в местността Мерул, както и в района на Магнитната обсерватория и в района на „Щернята”. Кампанията е част от дългосрочната кампания на „Асарел-Медет” АД „Подкрепа за родния край”, която включва мащабна и разностранна помощ за решаване на проблеми в община Панагюрище.

Над 40 доброволци се включиха и в националната кампания „Да почистим България за един ден” на 12 май. Тези инициативи са част от фирмената екологична програма, която се реализира през тази година. За нейното изпълнение са планирани над 10 млн.лв. 


Тази страница е видяна: 853

 Публикувано от: pamedia на понеделник 04 юни 2012 - 12:58:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В „Боров парк“ във Велинград Жени ГЕРБ засадиха 60 дъбови и борови фиданки
Нерегламентирани сметища във Велинград и Панагюрище откриха екоексперти
РИОСВ: В коритата на реките не са открити нерегламентирани сметища
РИОСВ отчете добро партниране с общините и кметствата за почистването на нерегламентирани сметища
Само 3 дни след почистването на нерегламентирани сметища отново започват да се трупат отпадъци
Ликвидирани са 4 нерегламентирани сметища и замърсявания с отпадъци на други 10 места на територията на община Велинград
До момента на сайта „Да изчистим България за един ден” са отбелязани 25 замърсени зони и нерегламентирани сметища в Пазарджишко
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
В седмицата на гората активисти от ВМРО-БНД Пазарджик засадиха фиданки в парк "Стадиона"
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4377 сек., 0.3573 от тях за заявки.