RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Гражданите продължават да са доволни от кмета

Тодор ПоповСлед като победи убедително още на първия кръг на местните избори със 70%, кметът на Пазарджик Тодор Попов продължава да получава одобрение от гражданите. Работата на кмета е получила оценка много добър 4,96. Оценките за Общинския съвет и общинската администрация са добри – съответно 3,99 и 4,22. Това сочат данни от представително за населението на община Пазарджик проучване. Резултатите от мониторинга на тема "Удовлетворение от местната власт" бяха представи от експерти на Движение "ДНЕС", а проучването е направено от ЕСТАТ в периода 20 април – 2 май 2012 год., като са обхванати 487 лица над 18 години. Според проучването кметът се радва на много голямо одобрение – 72% са оценили работата му като много добра и отлична, а 86% не биха го сменили, ако зависеше от тях.
За Общинския съвет висока оценка – много добра и отлична, са дали 24% от запитаните, а 40% са декларирали удовлетвореност от работата на администрацията и са й писали 5 и 6.
Като основни проблеми, наложили се в общината, са посочени икономиката и безработицата. Средната оценка на икономическото състояние на община Пазарджик е 3,63, като през 2010 година при аналогично проучване резултатът е бил по-висок – 3,73.
Пазарджик е добро място за живеене според 59% от анкетираните. Най-критично настроени са младежите и хората в активна възраст.
Проучването на ДНЕС е направило и анализ на материалите в три местни медии: вестник "Знаме" и две интернет издания – "ПАмедия" и "Виделина".  Анализирани са 116 публикации, като най-голям дял сред основните проблеми, обект на медийно внимание, имат темите за финансите на общината – 26% от всички публикации и за инфраструктураната и благоустрояването – 13%. 
 Тази страница е видяна: 1214

 Публикувано от: pamedia на вторник 19 юни 2012 - 15:58:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Председателят на НСОРБ Т. Попов: Утре излиза постановлението, ще има и доволни, и недоволни. Погрижил съм се колегите от областта да бъдат доволни
Бойка Маринска: Не сме доволни от бавенето на реформите, затова преговаряме с ГЕРБ за споразумение със срокове
Концертите във Велинград продължават
НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
Продължават проверките в детските заведения
Георги Христов и Джани Фиорелино продължават
Огледите в къщата на Спас Спасов продължават
Празничните прояви в Стрелча продължават целия ден
Продължават акциите срещу наркоразпространението във Велинградско
Телефонните измамници продължават терора над възрастни

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4789 сек., 0.4193 от тях за заявки.