pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Четири шивашки фирми са допуснали нарушения с отпадъци
pamedia , неделя 18 септември 2011 - 15:57:06 // коментари: 0


По подаден сигнал за изхвърлени производствени отпадъци в контейнерите за битови екоекспертите в Пазарджик са извършили проверки в четири шивашки фирми на улиците “Макгахан” и  “Пловдивска” в Пазарджик. И в четирите обекта са констатирани сходни 
нарушения на Закона за управление на отпадъците : неизвършена класификация на отпадъците, невъведени отчетни книги за количествата отпадъци, генерирани от  дейността, фирмите нямат разработени програми за управление на отпадъците и сключени договори за предаването и оползотворяването им.
В три от обектите – “Ивтекс 72” ЕООД, “Енвоге” ЕООД и “Кая-59” ЕООД,  управителите са получили предписания за отстраняване на нарушенията в определен срок.  “Ачо” ЕООД е допуснала не само горните нарушения, но и смесване на отпадъци, подлежащи на рециклиране - хартия, с отпадъци, подлежащи на обезвреждане - текстилни изрезки, както и изхвърляне на производствените отпадъци в котейнерите за битови отпадъци. Управителят на обекта не  е допуснал експертите до разговор за разяснения на нормативната уредба и издаване на предписания за привеждане на дейността към нормативните изисквания. Предстои съставяне на актове за всяко едно от нарушенията, съобщиха от РИОСВ - Пазарджик.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2670Време за изпълнение: 0.5324 сек., 0.4575 от тях за заявки.