pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Младежи ще правят избори в интернет
pamedia , вторник 10 юли 2012 - 11:32:18 // коментари: 0


Намаляване на броя на депутатите в парламента, въвеждане на процедура по отзоваването им, намаляване на корупцията и броя на висшите училища в страната: Това са само част от предложенията на български младежи, които работят по проект "Моите права като гражданин на Европа! Аз съм на ход" на сдружение "Отворена младеж", подкрепен от програма "Младежта в действие" на Европейската комисия.

Проектът ще бъде активен до 01 септември 2012 година като вече привлече над 2500 човека във Фейсбук, а над  200 младежи са се регистрирали за участие. Младите хора демонстрират заинтересованост относно темата, изказват своите мнения и предлагат решения по различни въпроси, касаещи българската действителност, което е обнадеждаващ факт, че все пак бъдещето на страната ни ще попадне в по-добри ръце, споделят организаторите.
Проект "Моите права като гражданин на Европа! Аз съм на ход" представлява виртуална симулация на изборен процес, по време на която всеки на възраст от 18 до 30 години, който желае, може да научи повече за технологията на изборите и да обогати знанията си за правата си като европейски гражданин.
В рамките на проекта ще бъдат обучени между 36 и 90 младежи като посланици на демократичното гражданство по схемата на програмата "Демократично гражданство" на Съвета на Европа на Европейския съюз и ще се даде възможност на всеки български младеж да участва в съставянето на младежка декларация, отразяваща интересите на младите хора в България, която ще бъде разпространена на национално ниво в края на проекта.
Подробности за проекта ще намерите на интернет страницата му http://idecide.open-youth.org, както и на фейсбук страницата на сдружение „Отворена младеж“ http://www.facebook.com/openyouthbg. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1015Време за изпълнение: 0.4637 сек., 0.3922 от тях за заявки.