pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
От септември в Стрелча ще функционира Млечна кухня
pamedia , вторник 14 август 2012 - 17:15:54 // коментари: 0


Детската градина в СтрелчаОт 1 септември в Стрелча ще функционира Млечна кухня. Тя ще бъде разположена в сградата на ОДЗ „Доктор Стайко Стайков”. Там ще получават храна деца от 6 месеца до 2-годишна възраст. Приготвянето на храната ще става в Млечната кухня в Панагюрище. Съставът и технологичната обработка ще бъдат съобразени с възрастовите особености на детския организъм, както и с изискванията на Агенцията по храните.


Помещението, в което храната ще се получава, ще бъде основно ремонтирано от Общинското предприятие БКС и Общински пазари. В момента тече записването за ползване на услугата.

В Стрелча до сега не е имало Детска млечна кухня. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев реализира идеята за създаването на Млечна кухня и детска ясла за улеснение на родителите и като изпълнение на поетите ангажименти към жителите на общината.

Яслената група отвори врати на 21- ви декември 2011г. след извършването на основен ремонт на помещенията, подмяна на оборудването, дограмата. Общата стойност на ремонтните работи е 30 хил. лв. Ремонтът е извършен само за 1 месец. За децата ще се грижат общо 6 човека- 2 възпитателки, 2 медицински сестри и помощен персонал. Преди това в Стрелча повече от 20 години яслата не е приемала деца.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 456Време за изпълнение: 0.3875 сек., 0.3126 от тях за заявки.