pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
До 31 август Пазарджик е световна столица на авиомоделизма /видео/
pamedia , понеделник 27 август 2012 - 14:59:51 // коментари: 0


С дефиле на отборите започна снощното откриване на Световното първенство по авиомоделизъм за кордови модели на пл. "К.Величков" в Пазарджик. Тук ще е и награждаването и официалното закриване на 31 август от 18.30 часа.
В състезанието участват 350 състезатели и механици от 39 страни, посрещнати радушно от жителите на Пазарджик и приветствани от изпълненията на танцовите състави "Албена" и "Чудесия" и мажоретния състав към ОДК. До края на първенството всеки ден ще завършва с концертни прояви на тортата.
Световният шампионат бе открит от областния управител д-р Дончо Баксанов, който в словото си каза:„Пазарджик има привилегията да бъде домакин на това голяма спортно събитие. Приветствам не само организаторите, но и всички които помогнаха да бъде възстановена базата в Острова." Д-р Баксанов пожела на състезателите успешно представяне. С пожелания за успехи към пилоти и механици се обърнаха и народните представители  Гинче Караминова и Иван Иванов.
avio_otkrivane.jpgПредседателят на Българската федерация по авиомоделизъм Сотир Лазарков благодари на всички, които имат заслуги страната ни да бъде домакин на световно първенство, специално посочвайки кметъ на Пазарджик Тодор Попов, неговия заместник Петър Петров, главния архитект Кръстю Танков, любо Дончев, Митко Гарабетов, на съдиите , техническите лица и доброволците, които и в момента помагат за доброто провеждане на състезанието.
Първенството в състезателната му част, се провежда на новоизградените площадки специално за целта в Източната част на Острова и е в 4 категории:
F2A - скоростни модели;
F2B - акробатични модели;
F2C - Тим Рейсинг/отборно преследване/;
F2D - Комбат /въздушен бой/.

Организатори  са Българската Федерация по Авиомоделизъм и Националният Аероклуб. Състезанието е под егидата на Световната организация за въздушни спортове. Преди началото на световното първенство пилотите се включиха в Световната купа по авиомоделизъм вклас F2A в памет на първия български авиоконструктор Асен Йорданов.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1296Време за изпълнение: 0.4559 сек., 0.3801 от тях за заявки.