RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Брациговци искат формован и гладък камък за центъра на града и корекции в проекта за ремонта

ГЕРБ БрациговоОбществеността в Брацигово, а също и специалисти – архитекти и строители, настояват за корекция в проекта за реконструкция на уличната мрежа, централния площад и градинките. Реализацията на проекта по мярка 322 за обновяване и развитие на селските райони вече е започнала, но местните жители не одобряват избрания материал за изграждане на улици, площади и градинки. 
Вместо евтиния неформован гнайс, който е неиздръжлив при ниски температури, тъй като в грапавините се задържа вода, те настояват да се използва каменна формована и гладка плоча. Позицията беше обявена на пресконференция в офиса на ГЕРБ в Пазарджик от общинския ръководител на ГЕРБ в Брацигово и общински съветник Борис bratsigovo.jpgМалинов, председателя на ОбС Илия Калинов и арх. Денка Николова, общински съветник от ГЕРБ. Тяхната позиция споделят и други архитекти като арх. Атанас Тосев, арх. Атанас Белемезов, и арх. Георги Цапков. Специалистите заявяват позицията си в отворено писмо, качено на интернет сайта на Общинския съвет.
Според арх. Денка Николова неформования гнайс по никакъв начин не се вписва в архитектурната среда на град Брацигово, ще внесе кич и впечатление за еклектика, като в същото време ще лиши Брацигово от неговата собствена автентичност. Този вид материал е и много нетраен, смята специалистът.
Животът на тиклите е много кратък, затова искаме пропроектиране на настилката, доплни Илия Калинов.
Съветниците от ГЕРБ заявиха, че настояват общинската администрация да направи постъпления пред регулаторния орган за корекция на проекта, както и да оповести договора с фирмата изпълнител. Проектът за ремонт на центъра на Брацигово е на стойност 1 млн. 846 хиляди лева.
Представителите на ГЕРБ заявиха, че са заели тази позиция по отношение на неподходящия за настилка материал още преди година при обсъждане на проекта в Общинския съвет, но администрацията тогава не е реагирала, а поради отсъствието на публична информираност гражданите и професионалната гилдия реагират едва сега, с началото на изпълнението на проекта, когато вече се виждат реалните резултати.
Гербаджиите се обявиха и срещу частта от проекта по отношение на 8-метровия фонтан пред Културния дом, който би закрил изгледа към историческата сграда. Илия Калинов определи и като престъпление сечта на многогодишни диви кестени в централната градска част. 


Тази страница е видяна: 651

 Публикувано от: pamedia на вторник 04 септември 2012 - 14:01:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Жителите на няколко септемврийски села искат подмяна на етернитовия водопровод преди ремонта на пътя за Велинград
Отвориха офертите по обществената поръчка за ремонта на центъра на Велинград
С 11 проекта, сред които е и ремонта на минералната баня, Стрелча кандидатства по програмата за развитие на регионите
Кражби на кабели и решетки ще забави с няколко дни ремонта на центъра в Пазарджик, приключва до 10 септември
Кметът на Пещера посети сградата на джамията в центъра на града
“Движение България на гражданите”- Пазарджик ще засади дъб в центъра на града
Община Пазарджик официално обяви приключването на проекта на центъра
Община Пазарджик разкрива два пункта за раздаване на минерална вода в центъра на града
Във Велинград хотелиерите искат парковете на концесия и настояват за реализация на проекта "Клептуза"
Пил пазарджиклия предизвика катастрофа в центъра на града, заловени са и двама пещерци, управлявали в нетрезво състояниеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6292 сек., 0.5407 от тях за заявки.