RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
EVN обучава ученици по енергийна ефективност
След положителните резултати, които програмата на EVN България „Енергийна ефективност в училищата” показа през изминалите три години, дружеството реши да разшири нейния обхват за всички девет области на Югоизточна България.

 

В резултат през новата учебна година 2012/13 към училищата, в които EVN България досега организира ‘’eнергийни уроци” в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Сливен, се добавят училища в областите Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали. Това ще позволи обучения по програмата да преминат общо 4250 ученици в над 180 паралелки от 2 и 3 клас в общо 35 училища в Югоизточна България, която се обслужва от EVN България.

 

Разширяването на обхвата  на програмата „Енергийна ефективност  в училищата” е в отговор на широкия интерес, проявен от училищата. Програмата с обучения за деца на тема "Енергията и нейното ефективно използване” се провежда за четвърта поредна учебна година, с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН), регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в инициативата.

 

Уроците „Енергия и околна среда” се провеждат от преподавателите  в 4 учебни часа през годината в Час  на класа. За целите на обучението дружеството  разработва и безвъзмездно предоставя одобрените от МОМН учебни помагала, материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе конкурс с награди за всички участници на тема „Аз използвам енергията разумно”. В допълнение експертите на дружеството организират викторина „Енергиен детектив”, занимания и състезание за рисунки по темата „Аз и моето семейство пестим енергия” за второкласниците. По-големите ученици могат да се изявят с колажи и анкети на теми, свързани с разумното използване на енергия. Всички участници получават интересни награди, а с най-добрите творби в конкурса се организират изложби в EVN Офисите по места.

 

Инициативата на EVN България „Енергийна ефективност в училищата” стартира през 2009 г. като до края на учебната 2012/2013 г. общо 8500 деца ще са преминали обучение в разумно използване на електроенергията.

 

Програмата за обучение „Енергийна ефективност в училищата” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел на програмата е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

 

 


Тази страница е видяна: 881

 Публикувано от: pamedia на събота 29 септември 2012 - 17:52:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Заявен интерес към проектите по енергийна ефективност
От 13 подадени проекта за енергийна ефективност два са одобрени
EVN разширява програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
В Гимназията по строителство ще правят демонстрация на енергийна ефективност с мултипор
Община Стрелча спечели проект за енергийна ефективност на НЧ „Просвещение“
Три учебни заведения в Ракитово се санират по проект за енергийна ефективност
Поредната информационна кампания за енергийна ефективност ще е изнасена, до „Сухите шадравани“
Три учебни заведения в Община Ракитово са обновени по проект за енергийна ефективност
В детска градина и начално училище в Стрелча ще се реализира проект за енергийна ефективност
До декември сградата на „Местни данъци“ ще бъде обновена по проект за енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5813 сек., 0.4998 от тях за заявки.