RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученичка от СОУ “Г.Бенковски” е първата участничка в конкурса на Областния информационен център

Първата детска рисунка, която участва в конкурса “Как искам Европейският съюз да промени моя град”  е на 11-годишна ученичка от СОУ «Георги Бенковски» в Пазарджик, съобщиха от Областния информационен център. На рисунката момичето е  изобразило идеята си за това как градът, в който живее да стане по-красив и по-приветлив с помощта на европейското финансиране,
 

Националният конкурс за детска рисунка, който се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, стартира на 17 септември 2012 г. Участници в конкурса могат да бъдат деца от 6 до 12 години като те са разделени в две възрастови групи – от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Едно дете може да участва само с една рисунка, а относно техниката на изработка на картините или техния формат няма никакви ограничения. Единственото задължително условие е те да са свързани с темата на конкурса.

Желаещите да участват могат  да подават картините си в Областен информационни център – Пазарджик, на адрес: гр. Пазарджик, бул. „България” №2 (в обособено помещение в информационния център на Община Пазарджик) до 19 октомври 2012 г. Детските рисунки могат да бъдат изпращани и по пощата на същия адрес като на отделен лист, прикрепен към тях, трябва да има контакта информация с името на родителя, настойника, друг роднина над 18 г. или учител на детето.

След изтичане на крайния  срок за прием, рисунките ще бъдат  изложени в Художествена галерия  «Станислав Доспевски» в Пазарджик, където ще бъдат оценявани от 7-членно жури, съставено от известни пазарджишки художници и хора, работещи в сферата на образованието и културата.

За да бъде изборът  максимално прозрачен и обективен  членовете на журито няма да знаят  коя рисунка на кого принадлежи. Творбите ще бъдат изложени под номера, а в Областния информационен център ще се съхранява регистъра с имената на участниците,

На 1 ноември 2012 г. ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи за област Пазарджик, В този конкурс обаче награди ще има не само за тях. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.

Картините на победителите в регионалния кръг ще бъдат изпратени в София за участие в националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои  на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще връчи на победителите в националния конкурс PSP конзола. 

Подробности около конкурса желаещите могат да получат на място в ОИЦ – Пазарджик, на тел. 034/446 209, по имейл на адрес oic.pazardzhik©gmail.com, или в училищата в област Пазарджик.Тази страница е видяна: 531

 Публикувано от: pamedia на неделя 30 септември 2012 - 08:50:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нов туристически информационен център в Стрелча
Ученик от Велинград и ученичка от Панагюрище са победителите в конкурса за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“
Областният информационен център отчете годината в цифри
Илияна Йотова откри свой информационен център и в Плевен
Областният информационен център започва поредица информационни срещи
Областният информационен център организира допълнителна информационна среща
Областният информационен център ще информира кандидати и бенефициенти за възможностите за еврофинансиране
С подаръците на Тодор Живков стартира новият Туристически информационен център в Стрелча
Туристическият информационен център – Велинград е сред първите 10 със сертификат от Министерството на туризма
Експертно - консултантски и информационен център„Читалища” област Пазарджик за обучение на читалищни секретариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5016 сек., 0.4208 от тях за заявки.