pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тежки и много на брой пожари – 32, през почивните дни
pamedia , понеделник 15 октомври 2012 - 12:55:18 // коментари: 0


За огнеборците и спасителите от областта краят на седмицата е бил напрегнат. През изминалите три денонощия пожарникарите в региона са се отзовали на сигнали за възникнали общо 32 произшествия. Един от сериозните пожари е в цех за фуражи и работилница, намиращи се в пазарджишкото село Огняново. Четири противопожарни автомобила с дежурните смени огнеборци са се отзовали на сигнала и са гасили огъня цял ден. Стихията е унищожила около 700 кв. метра покривна конструкция, около 70 тона суровини и готова продукция, трактор, електрокар, техническо оборудване. Спасени са около 1000 кв.метра от покрива и 40 тона готова суровина.

Снощи около 21:20ч. бил получен сигнал за пожар в къща, собственост на жена от село Братаница. Огънят е унищожил мебелите, обзавеждането и част от покрива на постройката. Причините за пожара се изясняват.

Много усилия и работа са хвърлени в потушаване на високопланински пожар. В петък следобед бил получен сигнал за разразил се огън в местността „Балабаница” край Белово. По първоначални данни пожаръта се е разпрострял на площ от около 100 декара, предимно треви, храсти, клек и торфен слой. В локализирането и потушаването му взели участие целия личен състав на РСПБЗН-Белово, подпомогнати от екипи на ОУПБЗН-Пазарджик, районните служби в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и група „Спасителни дейности”. В гасенето се включили още 15 служители на Държавно горско стопанство-Велинград с един специализиран джип и водоноска. Основния проблем, стоящ пред екипите, бил силно пресеченият терен и голямата надморска височина- над 2000 метра. Произшествието било ликвидирано около 11:00ч. вчера. Благодарение на огнеборците, спасителите и горските работници не е допуснато нанасяне на щети в горския фонд.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1045Време за изпълнение: 0.9373 сек., 0.8571 от тях за заявки.