RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Медицинските специалисти в училищата ще провеждат информационна кампания за ваксинирането срещу рак на маточната шийка

Медицински специалистиРегионалната здравна инспекция в Пазарджик проведе обучение на медицински специалисти и здравни медиатори във връзка с  кампанията на Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2012 – 2016г. В обучението участваха над 50 медицински специалисти от учебни заведения и здравни медиатори от Пазарджишка област.

В пленарната зала на Общинския съвет присъстваха председателят на Регионалния координационен съвет д-р Фани Петрова и членове.
Регионалният координатор за Пазарджишка област д-р Зоя Шошева, гл. секретар на РЗИ, представи Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2012 – 2016г., като акцентира, че това е първата в България програма за първична профилактика на онкологично заболяване. Главната цел е снижаване на заболеваемостта от рак на маточната шийка чрез имунизационна защита на момичетата и младите жени от онкогенни папиломавирусни инфекции.
Основна група за имунизации са 12-годишните момичета, но информационната кампания обхваща също родители, млади жени до 25-годишна възраст, учители, медицински специалисти и медии.
Представените две презентации информираха аудиторията по актуални въпроси, като: безопасна ли е ваксината, как действа, осигурява ли защита срещу заболяването рак на маточната шийка и др.
Епидемиологът д-р Магдалена Станева - секретар на Регионалния координационен съвет, представи информация за ваксините срещу рака на маточната шийка и постави акцент върху тяхната ефикасност, безопасност, дългосрочност и имуногенност. По темата се проведе дискусия.
Всички участници в  срещата получиха комплекти с  информационни материали - ръководства  за родители, промотивен филм и указания за кампаниите, които предстоят да се проведат в учебните заведения в областта.


Тази страница е видяна: 1059

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 08 ноември 2012 - 13:06:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Младежи от ГЕРБ провеждат информационна кампания срещу трафика на хора
Информационна кампания на полицаите срещу телефонните измами
Започна седмица за предпазване от рак на маточната шийка
Европейска седмица за борба с рака на маточната шийка
Днешни инициативи от седмицата за предпазване от рак на маточната шийка
Започват профилактични прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка
Дали цитонамазката е най-добрият скринингов метод за рака на маточната шийка?
Ден на отворените врати с д-р Антоанета Томова по проблемите на рака на маточната шийка
Здравните каси в Германия в търсене на нов скринингов тест за рак на маточната шийка
Профилактични прегледи в Европейската седмица за борба с рака на маточната шийкаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5653 сек., 0.4848 от тях за заявки.