RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Българите в чужбина „чистят” здравни вноски до 31 декември

Българите  в чужбина могат да изчистят задълженията си за здравни вноски у нас до 31-ви декември 2012г. Става въпрос за българи, живеещи в страни извън Европейския съюз, уточниха от офиса на НАП в Пазарджик.
Освобождаването може да стане и за здравноосигурителни вноски за стари периоди. Документите за освобождаване могат да се подадат и по пощата, а ако предпочитате офиса на НАП, срокът е до 28.12.2012г.

От НАП предупреждават, че за да се отразят промените  в българската  здравна система,  трябва да се подадат и двата  документа – и декларацията, и  заявлението.
От досегашната си практика служителите на агенцията  отчитат, че често срещан пропуск е непосочването в декларацията на конкретна дата за напускане на страната, а само месец и година или само година. По този начин документите не могат да бъда обработени, въпреки че са получени в съответния офис на НАП. За по-бързо отстраняване на несъответствията от агенцията съветват когато декларацията и заявлението се изпращат по пощата, да се посочва електронен адрес за контакт, а при възможност и телефон или човек, с когото данъчните могат да се свържат на територията на България.
Допълнителна информация за реда за освобождаване от задължението за плащане на здравни вноски, необходимите документи и попълването на декларацията може да се получи от Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Българите, пребиваващи в чужбина могат да зададат въпросите си и чрез електронната поща на адрес infocenter©nra.bgТази страница е видяна: 2680

 Публикувано от: pamedia на петък 28 декември 2012 - 07:22:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Здравни вноски от безработни вече ще се внасят до 25-то число на следващия месец
Десислава Костадинова стана зам.-председател на комисията за българите в чужбина
Първокурсниците дължат здравни вноски за летните месеци преди да станат студенти
Сънародниците ни в чужбина не дължат здравни осигуровки
Бойка Маринска: С въвеждането на електронния вот, очакваме сериозно нарастване на броя на гласувалите млади хора в страната и на българите в чужбина
От 12 декември започват Коледните тържества в Пещера със запалване светлините на елхата. На 29 декември е концертът на трио "Тенорите"
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
От юли абитуриентите плащат сами здравните си вноски
От юни абитуриентите плащат сами здравните си вноски
Местните данъци и такси вече се плащат на две вноскиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5368 сек., 0.4621 от тях за заявки.