RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Позиция партия "Обединени земеделци" за референдума за АЕЦ
Провеждането  на референдум по въпрос, който изисква  високи компетенции като строителство на ядрена мощност, на практика се явява  предизборен  популизъм от страна на социалистите и в същото време е бягство от отговорност от страна на управляващите.

Този въпрос е от компетенцията  на българското правителство и то трябва да носи отговорност за взетото  решение.

Жалко е, че първият национален референдум в демократичната история на страната ни се превръща във фарс, в подмяна на приоритети и в предизборно заиграване с електората.

Въпросът е зададен йезуитски – първо той изисква висока компетентност, и второ – в него липса яснота за коя АЕЦ става въпрос.  Зад кулисите на референдума тече битка на енергийни лобита, които искат истината за изхарчените милиарди за „Белене”да остане скрита.

Категоричната позиция  на ПП Обединени земеделци е, че България трябва да има независима енергийна  политика и преди всичко да инвестира  в подобряване на енергийната  ефективност.

Нашата организация не е против развитието на ядрената енергетика, но е против реализирането на проекта АЕЦ „Белене”, при условие, че той е икономически нецелесъобразен, при липсата на осигурен финансов ресурс и неяснота за бъдещия пазар на произведената електроенергия.

Не можем да подкрепим  проект, който ще повиши енергийната  зависимост на България! Дори да приемем, че централата ще е частна, грижата за ядрената безопасност е на държавата.

За нас приоритетно е удължаването на  работата на 5 и 6 блок в АЕЦ „Козлодуй” още 20-30 години. Там трябва да бъдат фокусирани усилията на българските управляващи.

Обезпокоени сме, че чрез говорилнята около референдума ставаме свидетели на една манипулативна игра, която цели да отклони общественото внимание от проблеми и наболели въпроси от дневния ред на българските граждани.

Референдумът не дава възможност за информиран избор, защото въпросът е от компетенцията на експертите.

Обединени земеделци призоваваме  нашите членове и симпатизанти да не участват в референдум, който се превръща във фарс – след като беше преформулиран въпросът и е лишен от необходимата конкретика, на практика се отварят врати за спекулации и манипулации.

Не можем да искаме от нашите сънародници да участват в един уговорен мач, който се организира от хората, които искат да строят АЕЦ “Белене”. 


Тази страница е видяна: 670

 Публикувано от: pamedia на събота 12 януари 2013 - 15:37:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ПОЗИЦИЯ на ПП Обединени земеделци за поредното псевдообединение на БЗНС-тата
Пети редовен конгрес на партия "Обединени земеделци" в Пазарджик
Петя Ставрева: Партия "Обединени земеделци" е за широко дясно обединение
Съборът в Славовица, организиран от «Обединени земеделци», ще е на 10 юни
Обединени земеделци отбелязаха 43 години от кончината на д-р Г. М. Димитров
Обединени земеделци ще отбележат 133 години от рождението на Александър Стамболийски
Петя Ставрева беше преизбрана за председател на Обединени земеделци
ПП Обединени земеделци иска прекратяване на търговете за продажба на земя от Държавния фонд
Петя Ставрева, председател на ПП Обединени земеделци:Идеята за затварянето на хипермарките през почивните дни е дискриминационна
Лидерите на СДС и Обединени земеделци: Коалиция СДС не е част от задкулисните машинации на хората, които 23 години дърпат конците /видео/

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5121 сек., 0.4312 от тях за заявки.