RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Партия „Зелените“: Имаме капацитет и опит в работата по екологични европроекти; Не на депо в Пазарджик

zelenite11.jpgПартия „Зелените“ откри предизборната си кампания в Пазарджик с представяне пред медиите на приоритетите, целите и задачите, които си поставя партията, както и конкретни инициативи за община Пазарджик.

Партия „Зелените“ издига за местния вот в Пазарджик Костадин Деянов като кандидат за кмет и водач на листата общински съветници. В бюлетините за кмет и за съветници партията е с №35.
"Партия „Зелените“ съществува от 2008 година и повечето от нас са водили битки за зелени идеи и на други фронтове", заяви съпредседателят на партията Стоян Йотов, който беше в Пазарджик за откриването на предизборната кампания на партия „Зелените“. Той припомни инициативите им против добиването на шистов газ в България, за закона за генномодифицираните организми, за инициативата предвръщане на Западните Родопи в природен парк.

Конкретно за Пазарджик „Зелените“ предлагат експертния си капацитет за работа по екологични европроекти, както и за реализацията на цялостна стратегия, наречена „Нулев отпадък“. Това е разработена вече стратегия, която предвижда използването на отпадъка като ресурс и представлява система от преработката на битов отпадък, така че за депониране да остава нищожно малка част. „Зелените“ в Пазарджик ще продължим да устояваме позициите си против завод за изгаряне на отпадъци, заяви Костадин Деянов. Този казус е стигнал до 5-членен състав на ВАС и екозащитниците очакват той да потвърди решението на тричленния. Партия „Зелените“ категорично се обяви срещу изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци в Пазарджик. „Изграждане на депо върху карст е бомба със закъснител, независимо колко дебела подложка се постави“, обясни кандидатът на „Зелените“ за кмет на община Пазарджик и водач на листата им Костадин Деянов. Той обясни позицията на „Зелените“ с това, че Пазарджик е в девета земетръсна зона и колкото и да е дебела подложката, рано или късно това, което е върху нея, ще проникне през карста. Костадин Деянов заяви, че има други подходящи площадки за депо, като сред тях е и алтернативната площадка в Белово. 


Тази страница е видяна: 1366

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 октомври 2011 - 15:50:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пазарджик ще се проведе кръгла маса с успели да реализират европроекти
Министър Томислав Дончев ще обсъжда европроекти с представители на бизнеса в Пазарджик
През последния месец на 2014 г. са глобени 4 предприятия за екологични нарушения, други пет са с актове
Създадена е организация детските градини да работят на Празника на Пазарджик в пълен капацитет, при необходимост
РИОСВ - Пазарджик разреши да започне строителството на регионалното депо в Пазарджик
Стартира изграждането на новото депо за отпадъци край Пазарджик
Втора работна среща по стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик
На 1 януари Пазарджик ще изсипва боклука на новото депо, днес обявява бедствено положение
Софийска фирма ще прави проекта за кандидатстване пред ПУДООС за регионално депо в Пазарджик
Министър Искра Михайлова: До края на годината трябва да имаме формула за финансиране на депото в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4902 сек., 0.4079 от тях за заявки.