pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Изследвания показват годност на питейната вода от проверените водоизточници на 4 села
pamedia , петък 15 март 2013 - 10:55:18 // коментари: 0


От началото на 2013 г. ВиК Пазарджик е извършила   изследвания на обектите за водоснабдяване на селата Априлци, Сбор, Цар Асен и Росен. Резултатите показват, че водата отговаря на изискванията за питейно-битово водоснабдяване.
Проверките се извършват по съвместни програми на РЗИ Пазарджик  с 9 ВиК дружества и целят да се проследи изпълнението на обема показатели по периодичния мониторинг на качеството на водата за питейно-битови цели.
 По същата програма през миналата година Община Панагюрище, в частност местното ВиК-дружеството  извърши пълни изследвания на водата за питейни нужди на населението. На четирите  повърхностни водоизточника от водохващанията на реките Златьовица, Рогачовец, Мулейска, както и от шахтовия кладенец и дренаж за водоснабдяване на с. Попинци,  са направени  анализи в Националния център за обществено здраве и анализи по показатели, включени в периодичния мониторинг. Според получените резултати, водата отговаря на изискванията за питейно-битово водоснабдяване.
От здравната инспекция в Пазарджик поясняват, че с въвеждането на тези изследвания на практика се изпълняват всички европейски изисквания за качествата на питейната вода.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 561Време за изпълнение: 0.5302 сек., 0.4512 от тях за заявки.