Меню
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Честни избори и прозрачност за наследеното от ГЕРБ искат от "Движение България на гражданите"
pamedia , петък 15 март 2013 - 13:21:39 // коментари: 0

До 20 март местните структури на "Движение България на гражданите" номинират хората за листите

Величко Минеков и Бойка МаринскаДве основни искания към служебния кабинет имат от партия "Движение България на гражданите". Исканията бяха представени на пресконференция в Пазарджик от проф. Велислав Минеков, член на Националния съвет и областния координатор Бойка Маринска. Първото и основно искане на партията с лидер Меглена Кунева е провеждане на демократични и честни избори. "Всички политически партии с изключение на ГЕРБ изпитват определена доза съмнение в това отношение", заяви Велислав Минеков.
Второто искане към служебния кабинет е за пълна прозрачност на наследеното от ГЕРБ – да бъде ясно какъв е фискалният резерв, какви договори и концесии са подписани, допълни проф. Минеков. Той посочи, че в последните дни има масово назначаване на хора, които са били с временни или вече изтекли договори. Искането на "Движение България на гражданите" е да се спрат всички конкурси за назначаване на хора, защото това би било опит за подсилване на партия ГЕРБ във властта.
Бойка Маринска посочи, че очакват не само смяната на всички членове на политическите кабинети в министерствата, но и смяна на областните управители, "защото те са хората, които приемат документацията за изборите, а това поставя под съмнение провеждането на честни избори".
Партията на Меглена Кунева поема ангажимент да направи 31 неща, ако поеме кормилото на властта. На първо място е започването на широк дебат за приемане на нова Конституция, която да гарантира, че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност. Сред обещанията са да намалят размера на държавната субсидия за партиите наполовина, до две години да решат проблема са недостига на детски градини, да върнат училищното здравеопазване, да увеличат бюджета за образование най-малко с 500 милиона лева, да създадат условия за разкриването на поне 150 хиляди нови работни места.
"ГЕРБ доведе до фалит 120 хиляди малки предприятия. Те бяха изнудвани по всякакъв начин, понякога с намеса, която ще нарека с грозното име "мутренска", като случаи на натиск за приемане на съдружник в предприятието или тормоз с проверки", посочи проф. Минеков. Според него не е проблем да се създадат условия тези фирми да бъдат възстановени.
По отношение на листите от "Движение България на гражданите" обещават поне 2/3 от кандидатите да не са явявали на избори до сега, т.е. да са нови лица и поне 1/3 от тях да са жени. До 20 март на общински събрания местните структури ще направят своите номинации за лицата в листите, а подреждането и утвърждаването им ще бъде направено от Националния съвет на партията. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1091Време за изпълнение: 0.4527 сек., 0.3869 от тях за заявки.