RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За разработването на общински план за развитие Пазарджик ще кандидатства по европрограма

Община Пазарджик ще кандидатства с проект  за разработването на Общински план за развитие за следващия планов период 2014-2020 г. Проектът е „ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОЦЕСА ПО РАЗРАБОТВАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА ЕФЕКТИВНИ ПОЛИТИКИ В ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК” по Оперативна програма "Административен капацитет", Приоритетна ос 1 „Добро управление”, подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”, бюджетна линия BG051PO002/13/1.3-07.

Максималната стойност на проекта е 80 хил. лв. Задължението  за изготвяне на Общински планове за развитие е залегнало в  Закона за регионално развитие. Планът определя средносрочните цели и приоритети за развитието на общината в съответствие с областната стратегия за развитие. Съгласно Правилника за прилагане на закона за регионалното развитие, Общинският план за развитие се разработва за 7-годишен период на действие. "Такива са очакванията на европейските ни партньори, а нашият хоризонт е и малко по-висок от това, което те очакват", заяви кметът Тодор Попов и уточни, че става въпрос за 10-годишен период. 


Тази страница е видяна: 462

 Публикувано от: pamedia на вторник 09 април 2013 - 13:56:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Обществено обсъждане във връзка с реализацията на Общински план за развитие по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община Пазарджик“
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
До средата на 2013 г ще е готов проектът за интегриран план на градско развитие на Пазарджик
Пазарджик вече има готов проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие
В проучването за Интегрирания план се открояват 3 проблема на Пазарджик - безработица, икономическо развитие и паркиране
Визията си за развитие на Пазарджик до 2020г. ще постави на обществено обсъждане Обединението, разработващо Интегрирания план
Общински съветник от Пазарджик кани младите хора да се включат в програма за личностно развитие
Община Пещера кандидатства с проектно предложение по процедура BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5485 сек., 0.4684 от тях за заявки.