pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Отборът на езиковата гимназия е първи в състезанието за защита при бедствия
pamedia , четвъртък 25 април 2013 - 15:14:32 // коментари: 0


Състезание В  парк „Острова” в Пазарджик днес се проведе 13-то областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. В надпреварата взеха участие общо 11 отбора, всеки от които представляващ всяка една от общините от Област Пазарджик. Заместник областният управител  Ваня Минкова даде началото на състезанието и отправи поздрав към всички участници. На церемонията присъстваха още директорът на ОУПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, д-р Елена Петрова-председател на Областния съвет на БЧК-Пазарджик, преподаватели и възпитатели на участниците. 
Децата се състезаваха в направления на реагиране при земетресение, наводнение, неутрализиране на промишлени отрови, херметизиране на хранителни продукти, първа медицинска помощ, единен европейски номер за спешни повиквания-112, уреди за пожарогасене и ликвидиране на пожар. На първо място се класира отборът на Езикова гимназия „Бертолт Брехт”-Пазарджик, а след тях се наредиха съперниците им от ОУ „Патриарх Евтимий”-Пещера и СОУ „Нешо Бончев”-Панагюрище. Първенците ще имат отговорната задача да представляват цялата ни област в предстоящото национално състезание.
И през настоящата година обучението на децата в направление на защита от бедствия, аварии и катастрофи ще продължава да стои приоритетно пред служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и спасяване” в региона.         

Информацията е от Пресцентъра на  ОДМВР-Пазарджик

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 988Време за изпълнение: 0.5132 сек., 0.4380 от тях за заявки.