RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Преразглеждане и облекчаване на лицензионните режими поискаха пазарджишките предприемачи

ГЕРБЗа преразглеждане и облекчаване  на лицензионните режими настояха членове  на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик на среща с водача на листата на ГЕРБ за Пазарджик д-р Дончо Баксанов. По думите им в момента фирмите са подложени на прекомерни изисквания и непрестанни проверки, което затруднява нормалната работа.


В срещата  участваха още Лидия Панайотова, кандидат за народен представител от ГЕРБ и Петко Петков,  член на бюджетната комисия в 41-то Народно събрание.

Предприемачите  поискаха също въвеждане на минимален  праг от 1 - 2 лева, които да не се отчитат от НАП като задължение. Те обясниха, че поради софтуерни грешки, често системата отчита задължения от няколко стотинки и така фирмите не могат да получат документ за липса на данъчни задължения. Освен това, за да се изчистят тези т.нар. задължения се налага да се плащат многократно по-високи банкови такси за превод по сметките на НАП, споделиха още членове на сдружението. Друга препоръка на бизнеса бе документи за липса на  данъчни задължения да се издават в офиса на НАП в Пазарджик, а не от териториалната дирекция в Пловдив.

От своя страна д-р Баксанов очерта някои от основните  приоритети в икономическата платформа  на ГЕРБ. Той изтъкна, че ГЕРБ ще съкрати  на 7 дни срокът за връщане на ДДС  на фирмите и така те ще могат  спокойно да оперират с финансовите си средства.

Председателят на   Сдружението  Нишан Бъздигян изрази желанието местния бизнес за регулярни срещи в бъдеще с новите народни представители, за да може да се напипва пулса на проблемите и те да бъдат поставяни своевременно за решаване от парламента и правителството. Д-р Баксанов гарантира, че той и неговите колеги от ГЕРБ, няма да прекъснат връзката с Пазарджик и ще останат отворени за идеите и мнението на местните работодатели, за да се стимулира бизнеса.

Пазарджишките предприемачи признаха постиженията на правителството на ГЕРБ в областта на инфраструктурата и фискалната политика и изразиха надежда, че през следващия мандат стимулирането на икономиката ще бъде основна цел. Трябва да се обединим всички около една кауза, за да тръгне икономиката, посочиха в заключение работодателите.Тази страница е видяна: 519

 Публикувано от: pamedia на петък 10 май 2013 - 10:45:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Преразглеждане и облекчаване на лицензионните режими поискаха пазарджишките предприемачи
Европа днес отбелязва Деня в памет на жертвите на тоталитарни режими
Предприемачи от Пазарджик с призив за дарителска кампания
Инициатива на малките предприемачи от СОУ „Д-р Петър Берон”- гр. Пазарджик
Обучение за млади предприемачи във Велинград – „Пътят на предприемача”
Възможностите за микрокредитиране бяха представени на срещата „Предприемачи в действие“
Предприемачи и работодатели организират в сряда протестно шествие в Пазарджик
Млади предприемачи предложиха реални бизнес проекти за Града на мечтите
Онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“- за обучение на млади предприемачи
Предприемачи и строители настояват за мерки за намаляване на цената за сметопочистване в Пазарджик

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8557 сек., 0.7699 от тях за заявки.