RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Внимавайте с оръжието, предупреждават полицаите по повод откриването на ловния сезон

Тази събота, 10 август 2013г. ще бъде открит ловният сезон за пернат дивеч. По време на откриването на сезона служители на „Охранителна полиция”, полицейските и младши-полицейските инспектори, имащи правомощия по „Контрол на общоопасните средства” в полицейските управления, ще извършват засилени проверки за спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
От Полицията напомнят, че всеки ловец трябва да спазва стриктно мерките за безопасност и при проверка незабавно да предоставя на компетентните органи документите си, а при необходимост - и ловното си оръжие. Едно от най-често срещаните и едновременно с това фрапиращи нарушения е след приключването на излета, ловците, без да са разглобили и прибрали на местата да съхранение оръжието си, да употребяват алкохол, да го преотстъпват на други лица, а някои дори да произвеждат изстрели по време на веселбата, рискувайки да предизвикат непоправимото.

По отношение на оръжието има няколко основни изисквания, които трябва да бъдат спазвани. Ловното оръжие се транспортира до мястото на лова в разглобен вид или в калъф, като боеприпасите се пренасят отделно от оръжието.

Забранява се носенето и употребата на огнестрелно оръжие при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, припомнят органите на реда. Освен това е забранено преотстъпването на други лица за ползване или съхраняване на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси. По време на лов оръжието не се насочва в посока, в която има наличие на хора, превозни средства или домашни животни. При случай на инцидент с огнестрелно оръжие по време на излет незабавно трябва да бъде уведомен ръководителя на лова за прекратяване на излета и при необходимост да се позвъни на телефон 112. 


Тази страница е видяна: 832

 Публикувано от: pamedia на сряда 07 август 2013 - 15:27:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С курбани за здраве, късмет и наслука откриват утре ловния сезон дружинките на ЛРС "Сокол 1893"
Десислава Костадинова направи подарък на полицаите от Пещера по повод обновената им сграда
Бракониер на яребици и дива котка остана без улова и оръжието си
Вали сняг на проходите, предупреждават от АПИ
Пазете се от джебчии, предупреждават от Полицията
Не палете огън във ветровито време, предупреждават пожарникарите
Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи, предупреждават от АПИ
„Български пощи“ предупреждават за фалшиви съобщения от тяхно име
От Данъчното предупреждават, че абитуриентите плащат сами здравните си вноски
Не се доверявайте сляпо на големите отстъпки в предстоящия „Черен петък”, предупреждават от КЗПТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6138 сек., 0.5499 от тях за заявки.