RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Светещи бои се очаква да бъдат хитовите експонати на Есенния панаир в Пловдив
Светещи бои  ще са сред хитовите експонати на предстоящия  Международен технически панаир, съобщиха от панаира. Изложители от 42 държави ще демонстрират новите тенденции в областта на инвестиционните стоки и технологии от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив.


Боите, които светят в тъмното, са част от иновациите, влизащи за първи път на българския пазар. Този продукт дава много възможности на строители, архитекти и дизайнери, тъй като вече може да се рисува не само с цвят, а и със светлина, обясняват от фирма „Лукс Нокс“, която ще покаже изделието на украинската компания „Акмелайт“. С новите бои се правят светещи фасади,  стени и художествени пана. Техният най-важен ефект обаче е сигурността, тъй като се използват в  знаци, табели и маркировка.

Една от световните новости е бобина за безжично зареждане, която осигурява захранване на всякакви мобилни устройства – телефони, медицинска апаратура, играчки, ако  наблизо няма контакт. Продуктите, чиято производителност е повишена двойно,  ще бъдат представени от „Вюрт Електроник“, Германия.

Нови стандарти  в областта на аспирацията  демонстрират филтрите Power Core с приложение  в текстилни предприятия, силози, транспортни ленти. Изделията комбинират  високоефективна нанофибърна материя,  подобрена форма на филтърните елементи и силата на сгъстения въздух за прочистване на материалите. Филтрите се произвеждат в Чехия, а в Пловдив ще бъдат показани от „Доналдсън филтратион Дойчланд“.

Специализирана лампа  за стимулиране на растения е една от европейските новости на ЕСЕН 2013. Тя се настройва в зависимост от типа на растението и етапа на неговото развитие. Има до 3 пъти по-нисък разход на електроенергия в сравнение с халогенните и натриеви лампи. Уредът  се използва в парници, лаборатории и в дома. Той е представен от българската фирма „Интелигентни системи за сигурност“, която е включила в експозицията си и още една новост от европейски мащаб – промишлен LED осветител за различни видове помещения, даващ до 60% икономия на електроенергия и живот до 50 000 часа.

Това са само част от новите изделия и разработки, които може да се видят на  Есенния панаир в Пловдив. Те ще бъдат демонстрирани в рамките на десет специализирани международни  изложби, обхващащи 87 бранша на икономиката: „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии),  „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“ и „Автомобилен салон Пловдив“. Ръст тази година отбелязват   „Инфотех“, „Интермин експо“ и „Химия“. Като най-силни се очертават    „Машиностроене“, „Стройтех“, „Енеко“ и „Елтех“.


Тази страница е видяна: 1068

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 22 август 2013 - 12:00:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Роботи за чистене и косене са сред хитовите експонати на Международния технически панаир в Пловдив
Бойлери за парно показват на Есенния панаир в Пловдив
Инструменти за финансиране представят на Есенния панаир в Пловдив
Коли от 6 марки в томболата за посетители на Есенния панаир в Пловдив
Машини с много екстри показват на Есенния панаир в Пловдив
Национална кампания за бизнеса стартира от Есенния панаир в Пловдив
В ХГ "Ст. Доспевски" ще бъдат представени избрани експонати от от Четвърти международен фото салон "Пловдив 2017
В ХГ "Ст. Доспевски" ще бъдат представени избрани експонати от Четвърти международен фото салон "Пловдив 2017"
За четвърти път в рамките на Есенния панаир „Интермин експо”
Посетителите на Есенния панаир ще избират награда между 5 модела автомобилиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5490 сек., 0.4640 от тях за заявки.