RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Без офшорки в конкурса за приватизация на паркинга зад "Здраве"

Не се допускат до участие дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим (офшорни дружества), е едно от условията за участие в публично оповестения конкурс за приватизация на паркинга зад бившата Поликлинака на Пазарджик. Проектът на решение за избиране метода за приватизация, приемане анализа на правното състояние, информационния меморандум и приватизационната оценка на поземления имот е категоричен, че продажбата ще стане чрез публично оповестен конкурс на един етап.
Приватизационната оценка, изготвена от софийската „Консултантска къща Амрита” ООД е в размер на 120 000 лева без ДДС. Предлага се това да е и минималната конкурсна цена.
Изготвеният правен анализ от същата фирма гарантира, че  няма пречка от юридически характер да бъде предложен за продажба паркингът с площ от 2 054 кв.м.
Решението за приватизация бе взето на заседанието на местния парламент на 25 юли тази година, а за преобразуването му от публична в частна общинска собственост през януари 2013 г. Пазарджишкият административен съвет отмени това решение, посочвайки, че предназначението не е отпаднало. Делото във ВАС е насрочено за 12 март 2014 г.  При встъпването си в длъжност областният управител Иван Йорданов, който бе адвокат по делото на първа инстанция, коментира, че  висшите магистрати ще се произнесат в полза на  Общината.
В още по-далечната предистория на злополучния паркинг има и една провалена директна продажба, отменена от съда, тъй като имотът е представлявал улично пространство - част от уличната мрежа, и в този смисъл е публична общинска собственост.
Тази страница е видяна: 899

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 19 септември 2013 - 15:47:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Р. Петков: Толкова ли е закъсала общината, че за четвърти път се опитва да продаде паркинга при МБАЛ „Здраве”
Тиков се изръси 200 бона за паркинга заради участието на Румен Петков в конкурса
Кметът предлага ОбС да отмени концесията на паркинга зад МБАЛ "Здраве"
Продажбата на паркинга зад "Здраве" този път започва с преобразуване на собствеността
Първа крачка към продажбата на паркинга зад МБАЛ"Здраве"
1 милион лева приходи от банята и паркинга зад "Здраве" очаква общината
За втори път съдът отменя решение за продажбата на паркинга зад МБАЛ "Здраве"
Алтернативно проекторешение с 37 пъти по-висок наем за концесията на паркинга зад "Здраве" е изработил общинският съветник Евтим Янев
Минералната баня се обявява за приватизация
Пак тръгва приватизация на Абаджиевата къщаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5252 сек., 0.4460 от тях за заявки.