pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Патикантропи е най-новата зооатракция на Пазарджик /видео/
pamedia , четвъртък 26 септември 2013 - 11:13:27 // коментари: 0


След постоянното обогатяване на една от най-хубавите зоологически градини в страната, след поселяването на къта от Острова "Джурасик парк" с динозаври, Пазарджик има и нова зооатракция.

От няколко седмици жителите и гостите на града, но най-вече живеещите в един от кварталите на областния център, имат възможността да слушат, гледат и изучават навиците на няколко броя двуноги от неизследван още вид, поради късната му поява в рамките на ЕС.
Ятото гъски необезпокоявано, но последавателно, всеки ден прави сутрешната си разходка по улиците на европейския град. Стреми се дори да спазва правилата за движение по пътищата, но невинаги успешно, поради непредвиденото в закона стадно придвижване. И е безпощадно към поспаливите, като крясъка на будилник в ранно утро. Силата на певческите им умения не отстъпва на воя от ромска сватба.
И въпреки неласкавото увековечаване на рода им от поета:
"А гъски около реката
защо размахали крилата,
и те са глупи закрещели,
Какво ли са орали, сели?",
пазарджишките потомци на вида всяка сутрин водят твърде смислен разговор с подранили местни любители на чашката, не кафе. Но темата "кисело зеле" видимо започва да ги отегчава. 
Патикантропи в Пазарджик
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 433Време за изпълнение: 0.3888 сек., 0.3153 от тях за заявки.